Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Policija RS pretresla objekte u Doboju u vezi istrage ubojstva Pukanića

01.11.2008.
u 14:34

MOSTAR - Policijske snage Republike Srpske pretresle su dva objekta na području Doboja za koje se vjeruje da ih je koristio Željko Milovanović koji je u bijegu a za kojega su mediji objavili da je dovezao skuter s eksplozivnom napravom koja je usmrtila Ivu Pukanića i Niku Franjića.

"Pretresen je stan u Doboju i obiteljska kuća nedaleko ovoga grada. U Specijalnom Tužiteljstvu Republike Srpske u Banja Luci će se u 15.00 sati predstaviti detalji o istrazi koja u tijeku", potvrdili su za HINA-u iz Specijalnog tužiteljstva.

Izrazili su nezadovoljstvo što u medije cure informacije o samome tijeku policijske operacije što značajno otežava vođenje istrage.

Prema medijima u BiH, 43-godišnji Željko Milovanović, koji je trenutačno u bijegu, poznat je po nadimcima "Gavro", "Crveni vjetar" i "Letač". Rodom je iz Belog Manastira, a ima dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH. Bivši je pripadnik tzv. Crvenih beretki, kojeg se tereti za ratni zločin u Slavoniji. Nalazi se na Interpolovoj tjeralici, ali i tjeralici osječkog Županijskog suda zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva tijekom srpske agresije na Hrvatsku.

Milovanović je i bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka-Legije.

Mediji pišu da je 2003. u Beogradu sudjelovao u spektakularnoj pljački Delta banke iz koje je tada odneseno 1,5 milijuna dinara. U dva navrata je uspio pobjeći nakon uhićenja, jednom s beogradskog suda, a drugi put iz zatvora u Kuli.

Za njim, osim osječkog suda, zbog ubojstava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije