Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TIJEKU KRIMINALISTIČKO ISPITAVANJE

Policija privela vlasnika doma za starije i nemoćne Keris?

Izmještaj oboljelih korisnika ilegalnog doma za starije osobe u Legradu
Foto: Marko Horvat / Glas Podravine
1/7
12.01.2021.
u 21:01

Nakon pojave koronavirusa, otkrilo se da Keris radi ilegalno

Pandemija koronavirusa razotkrila je među ostalim slabosti sustava domova za starije i nemoćne. Navodno su jutros koprivnički policajci pretražili prostorije doma i priveli vlasnika doma 'Keris' Ladislava Sabu, piše 24sata.

PU koprivničko-križevačke potvrdila je da se u Legradu provodi kriminalističko istraživanje te dodali kako u ovom trenutku ne mogu iznositi nikakve pojedinosti. 

Po završetku istraživanja o svemu će izvijestiti javnost.

Izmještaj oboljelih korisnika ilegalnog doma za starije osobe u Legradu
1/7

Podsjećamo, dom za starije i nemoćne 'Keris' iz Legrada postao je poznat javnosti kad se među djelatnicima i štićenicima pojavio koronavirus, nakon čega se ispostavilo da je dom poslovao ilegalno.

Poduzeće Keris d.o.o. koje je bilo vlasnik doma još 2016. završilo je u stečaju i izbrisano je iz registra, a Ustanova Keris koja je preuzela djelatnost potom je završila u likvidaciji. Nakon pojave koronavirusa, otkrilo se da Keris radi ilegalno.  Nakon toga pokrenuta je evakuacija štićenika iz doma. 
 

Komentara 2

RO
roland
21:16 12.01.2021.

Domovi rade ilegalno jer je djeci bolje da su im roditelji u ilegalnom domu za stare i nemoćne nego da im oni moraju mijenjati pelene. Policija piše prijave, sudovi izriču smiješne kazne, a starci su u ilegalnim domovima. Svake godine barem 1 dom izgori, ali ministri iz područja socijale kažu da promišljaju o novim rješenjima.

RO
roland
21:10 12.01.2021.

Priveli su ga danas oko 10, a do 22 sata će biti doma. S tim starcima ionako nemaju gdje! Dom ne mogu zatvoriti i starce izbaciti na cestu, sud će mu izreći neku smiješnu novčanu kaznu od 15.000 kuna, on će povisiti cijenu smještaja i to je otprilike to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije