Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Porazni rezultati velike policijske akcije: Gotovo polovica vozača prebrzo vozilo!

Policija je provodila nadzor na 1 344 lokacije, a od ukupnog broja prekršaja, 1 100 je zabilježeno fiksnom kamerom za brzinu, a 1 588 zbog zaustavljanja od strane policijskih službenika.
04. travnja 2019. u 15:51 11 komentara 2214 prikaza
Kontrola prometa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Mediji su danima najavljivali i upozoravali vozače da smanje brzinu u prometu uoči velike policijske kontrole. Naime, jučer se ne samo u Hrvatskoj, nego diljem Europske unije odvijala akcija Speedmarathon - pojačani nadzor i kontrola brzine kretanja vozila. No, to očito nije promijenilo navike hrvatskih vozača - gotovo polovica zaustavljenih vozača palo je na kontroli zbog prekršaja!

Policija u Sisku SISAK Policija u "lovu" na 750 novih policajaca

Iz policije su javili da je u jučer u Hrvatskoj prekontrolirano je ukupno 5.946 vozila pri čemu je 2.688 dobilo prekršaj zbog prekoračenja brzine odnosno gotovo 45% vozila bilo je u prekršaju.

Od ponoći do kraja dana, u cijeloj RH, proveden je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Kontrola prometa koja se provodila u cijeloj Hrvatskoj

Policija je provodila nadzor na 1.344 lokacije diljem Hrvatske, a od ukupnog broja prekršaja, 1.100 je zabilježeno fiksnom kamerom za brzinu, a 1.588 zbog zaustavljanja od strane policijskih službenika. Lokacije su predložene od strane građana, a policija je u velikoj mjeri uvažavala te zahtjeve.

Kontrola prometa na zagrebačkim ulicama

U Gornjoj Stubici, u policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj gdje je ograničenje 50 km/h, izmjerena je brzina od 102 km/h. Osim toga, Policijska Uprava krapinsko-zagorska ističe se podatkom da u 24 sata akcije na brzinu, na njenom području nije zabilježena niti jedna prometna nesreća.

mup TRANSPARENTNA EVIDENCIJA MUP uvodi Kalendar nasilja kojim će izvještavati o obiteljskom nasilju

U mjestu Zapolje, na području Policijske uprave brodsko posavske izmjereno je 119 km/h, a ograničenje je 70 km/h. Izvan naseljenog mjesta, na autocesti A-3, kod Nove Gradiške, područje Policijske uprave brodsko-posavske, izmjereno je 236 km/h.

Najviše lokacija bilo je na području Policijske uprave zagrebačke (145) te osječko-baranjske (137).

Policija BUDITE NA OPREZU Policija danas provodi veliku akciju – kontrole će biti u cijeloj Hrvatskoj

Ova akcija proveden je petu godinu za redom, zajedno s državama članicama TISPOL-a, a ponekad i samostalno. Iz policije su još poručili da su zadovoljni reakcijama javnosti i medija naglašavajući da je jedan od ciljeva akcije bila suradnja građana i policije.

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste
  • tajo777:

    Ne mogu vjerovati na šta je spalo "novinarstvo" Večernjeg lista???? "Polovica vozača prebrzo vozila"???? Na hrvatskim cestama je dnevno oko milijun vozila pa bi po ovom značilo da je 500 000 vozača prebrzo vozila!!??? "1100 prekršaja zabilježeno fiksnim kamerama a ... prikaži još! 1588 zbog zaustavljanja od policijskih službenika"??? Ovo bi valjda trebalo značiti da su prekšaj počinili zato jer su se zaustavili!!!!???? "Uručen im je prekršaj"???? E, za ovo ne mogu naći suvislo objašnjenje!!! Strava od "novinarstva"! Za Puizera!

  • mikulan:

    Zaključak u naslovu govori sve o senzacionalizmu našeg novinarstva.

  • stefj:

    Budući da nije bilo nesreća, to samo pokazuje da su znakovi za preveliku brzinu postavljeni radi novca, a ne radi sigurnosti... Već dugo postoji ta fama brzine, ako pogledate autoceste, rijetko gdje možete ići 130, a često postave ograničenja 60 ... prikaži još! na obje strane autoceste, mada je neka nesreća ili su radovi samo s jedne... Uz to, kada se po ljetu vozite u velikoj gužvi na more, opasno je kod svakog ulaska u tunel jer ograničavaju brzinu pa netko koči ko lud i nabijaju se auti jedan na drugi. Tako je i kod svakog izlaza... Slažem se da u naseljenim mjestima treba paziti na divljake koji voze 200 km/h, no definitivno je veći razlog nesreća neispravan auto, loša cesta, loši uvjeti, alkohol ili droga, te slično. Ako pogledate kako se vodi statistika, kod nas nema niti jedne nesreće radi lošeg stanja prometnice, a pogledajte kako nam ceste izgledaju...