Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Policija u "lovu" na 750 novih policajaca

Policija u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
04.04.2019.
u 14:36

Policija traži pojačanje, a interes je velik. Prošle godine se na ovaj natječaj prijavilo 2 500 mladih od čega je njih 970 prošlo sva testiranja

Djeluje mi zanimljivo i moram priznati da mi je bačena buba u uho što bih mogao nakon što završim 4. razred – rekao nam je srednjoškolac Igor kojeg je zainteresirala jučerašnja (četvrtak) prezentacija policijskih rodova i službi u sisačkoj Sportskoj dvorani Brezovica.

„Dan otvorenih vrata„ organizirala je Policijska uprava sisačko-moslavačka u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ”Josip Jović” kako bi srednjoškolcima, ali i drugima, prezentirala zanimanje policajca. Vezano je to uz natječaj Ministarstva unutarnjih poslova kojim se traži 750 budućih policajaca i koji je otvoren do 31. srpnja.

„Uvjet je da moraju imati završenu četverogodišnju srednju školu, ne smiju biti stariji od 28 godina, ne smiju biti politički aktivni i ne mogu biti počinitelji kaznenih djela ili određenih prekršaja.“ – rekla je Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“. 

Doškolovavanje za zanimanje policajac u toj školi traje 12 mjeseci, tijekom kojih kadeti imaju plaćen smještaj i hranu, te primaju džeparac od 700 kuna mjesečno. U Sisku su posebno ciljali na učenike koji ove godine završavaju 4. razred srednje škole.

Za njih su bile izvedene pokazne vježbe službenog psa pri detekciji eksploziva, zatim vježbe policijskih demo timova Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke i polaznika Policijske škole, koji su prikazali pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina, a predstavljen je i rad kriminalističke policije. 

„Svake godine jedan dio službenika odlazi u redovnu mirovinu, imamo prirodni odljev, a cilj je motivirati što više učenika da postanu policajci.“ – istakao je Luka Pešut, načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

A interesa ima. Lani se na ovaj natječaj prijavilo gotovo 2.500 mladih, 970 je prošlo sva testiranja, a MUP je odabrao 750 kadeta od kojih će neki, nakon završetka jednogodišnjeg školovanja, doći raditi i u Policijsku upravu Sisačko-moslavačku.

Dan otvorenih vrata MUP-a povodom natječaja kojim traže 750 mladih policajaca

Ključne riječi

Komentara 7

VA
Valer
15:23 04.04.2019.

Ha, ha ... 600 policajaca otišlo u prijevremenu s otpremninama.

MM
Marko_Maras
18:04 04.04.2019.

U ovom istom broju Večernjeg možete vidjeti članak o tome kako nitko ne želi biti obrtnik unatoč dobrim plaćama. Razlog je jednostavan: obrtnik mora raditi. Policajac ne samo da dobiva plaću koliko god radio ili ne radio, nego može sebi priskrbiti i džeparac ucjenjivanjem vozača i sličnim starim običajima. Posao iz snova.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:26 04.04.2019.

Neka ih uvezu iz Filipina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije