Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadobio teške tjelesne ozljede

Policija o napadu na mladića iz Škotske u Splitu: Traganje za počiniteljima je u tijeku

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.07.2022.
u 09:27

Napad se dogodio 1. srpnja oko 3 sata na Preradovićevom šetalištu, odnosno kod plaže Bačvice

Petorica mladića iz Škotske bila su prošloga tjedna na odmoru u Splitu kada ih je napala skupina od oko 20 muškaraca. Jedan od mladića, 25-godišnji Lewis Thomson teško je stradao. Kako stoji na stranici GoFundMe na kojoj se prikuplja novac za pomoć njegovoj obitelji, mladića su napadači pretukli, gazili, udarili ciglom u lice te ga potom, dok je bio u nesvijesti, bacili u more. Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o događaju te istaknula kako se dogodio 1. srpnja oko 3 sata na Preradovićevom šetalištu, odnosno kod plaže Bačvice.

- Došlo je do sukoba nekoliko osoba u kojem je teško tjelesno ozlijeđen 25-godišnji državljanin Velike Britanije. Pružena mu je liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma rebara te je hospitaliziran - naveli su iz policije. 

Kriminalističko istraživanje, dodaju, još uvijek je u tijeku, a potvrđeno nam je kako se za počiniteljima još uvijek traga

Mnogi britanski mediji izvijestili su o ovom slučaju, a za mladićevu obitelj prikupljeno je 4260 funti, odnosno više od 37.000 kuna. Naime, Lewisova obitelj doputovala je u Hrvatsku zbog toga što se 25-godišnjak nekoliko tjedana ne može vratiti u Škotsku. On nije imao putno osiguranje, no britanski konzulat uspio je dogovoriti osiguranje za pokrivanje hitnih medicinskih troškova.

VIDEO Tužan kraj potrage: Tijelo nestale Britanke pronašli u Šibeniku

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:47 07.07.2022.

Njih hrabrih 20 uhvatilo se u koštac sa opasnih 5 Škota. Klasična tuga s juga. :)

DO
domoljubex
10:20 07.07.2022.

Šta drugo da se desi kad letuje u Rvatistanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije