Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDNIK S KORČULE

Prosvjednik s Korčule otkrio zašto je vikao 'ćaća', komentirao i postupak policije

Ivan Parlov
Foto: Screenshot/Vijesti.hr
29.07.2019.
u 22:35

Kad mu je jutros prišlo osiguranje, zatražio je da se maknu od njega ističući kako nikog ne smeta, već samo pozdravlja svog ćaću.

Dolazak premijera Plenkovića na Korčulu danas obilježio je incident kad je jedan prolaznik, držeći u ruci papir s natpisom „Ćaća“, vikao u smjeru premijerove svite „Dobro došao, ćaća!“. Brzo ga je policija u civilu udaljila s mjesta, a njegov motiv, kaže, je bio ukazivanje na probleme s kojima se suočava otok.

Ivan Parlov otkrio je kako je želio podsjetiti na obećanja koje općinari nisu ispunili.

- Moj jutrošnji motiv je da kažem općinarima da naprave ono što su obećali. Da urede obalu, šetnicu, nas 900 je potpisalo da se to uradi. Privatizira se plaža, a mi se nemamo gdje kupati - kazao je. Dodaje kako je upotrijebio riječ "ćaća" jer ga asocira na Ivu Sanadera, javlja portal Vijesti.hr.

- To mi je palo napamet. Znači ćaća, to je asocijacija na Sanadera, na nekakav kriminal. Pretpostavljam da se i ovdje građevinska mafija umiješala u to- rekao je. 

Njegovo je obraćanje, kaže, bilo direktno upućeno premijeru, hrvatskoj vlasti i korčulanskoj vlasti za koju smatra i ima osjećaj da je korumpirana. Što se tiče postupaka policije, kaže da su bili korektni.

- Ma, okej. Policija je reagirala korektno. Ja sam došao tu iz kafića, napisao sam. Samo sam ga trebao pitati: ćaća, je li lipa riva. Ja sam očekivao da će njegovo osiguranje brže reagirati. Policija je postupila okej, nema se tu što reći. Da je se on možda obratio, možda ne bi tako postupali. Nešto se treba učiniti po pitanju uređenja naše plaže - rekao je Parlov, prenosi portal Vijesti.hr.

Komentara 51

IS
Istinoljubivi
23:22 29.07.2019.

Pitanje: što je korektno u postupanju policije ako "izgrednik" nije zadržan u pritvoru do suđenja? Ako nema suđenja, jesu li ga onda uopće trebali micati? Neka mi netko od veleumnih policajaca dokaže što je protuzakonito u iskazivanju dobrodošlice ćaći? Ovo stvarno miriše na Jugu i druga Tita. Ovoga nije bilo u RH nikada. Sanader bi se samo nasmijao, Mesić bi rekao neka institucije rade svoj posao, Kolinda bi napravila selfie s njime, a Josipović bi najavio da će nešto o tome misliti kad uspije smisliti što da o tome misli. Ali policiju, siguran sam da sigurniji ne mogu biti, ne bi koristio nitko od njih.

RZ
Rocky.Zg
00:36 30.07.2019.

I poslije Tita, Tito.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
23:46 29.07.2019.

Policija ne moze reagirati korektno jer nije imala ovlasti da reagira u ovakvom slucaju. Ovo je katastrofa, vise slobode izrazavanja imao je zlocinacki komunisticki sistem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije