Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitali smo zašto

Policija javnost o događajima na Platku izvijestila tek treći dan, danas će se opet oglasiti

Mjesto gdje se dogodio divljački incident na Platku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
02.02.2023.
u 11:03

O napadu na Platku, u kojem su u nedjelju navečer ozlijeđene tri osobe, dok su trojica mladića privedena policija nije izvijestila puna dva radna dana. Nakon što je u javnost izašla informacija o događajima, te se doznalo da je u napadu ozlijeđen i jedan HGSS-ovac te jedna žena, policija objavljuje priopćenje u kojem navodi da su mladići prijavljeni za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. No zašto je to priopćenje objavljeno tek u srijedu?

Policijske uprave svakodnevno na svojim stranicama u i priopćenjima za medije objavljuju informacije o intervencijama koje su imali dan ranije. Ovog puta riječka je policija informacije o događajima na Platku objavila s dva dana zakašnjenja i to tek nakon što je cijeli događaj kroz medije već izašao u javnost. 

U međuvremenu su u ponedjeljak objavili npr. da je pronađen počinitelj kaznenog djela teške krađe iz 2020. godine, s materijalnom štetom koja iznosi 790 eura, te još dvije vijesti iz područja prijevljenih kaznenih djela. Osim toga objavili su i uobičajeni pregled evidentiranih prekršaja na području iz njihove nadležnosti iz razdoblja od prošlog tjedna, a to je zapravo redovno izvješće koje objavljuju početkom svakog tjedna.

Snimku s Platka ustupio nam je RTL Danas

U utorak su objavili četiri vijesti. Također uobičajeno tjedno izvješće o prometu. Zatom vijest o krađi mopeda u riječkom kvartu Mlaka, te Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa i apel građanima da se čuvaju kradljivaca torbica i novčanika.

U srijedu ujutro objavljuju samo jednu vijest o kaznenom djelu krađe, s materijalnom štetom od oko 1000 eura. Priopćenje o događajima na Platku objavljuju tek nakon što mediji već naveliko pišu o svemu, te nakon što već primaju pozive novinara s upitima o događaju. 

Budući su na Platku teško ozlijeđene tri osobe, te privedena trojica nasilnika, nije do kraja jasno zašto je policija dva dana šutjela o svemu. Uputili smo upit PU primorko-goranskoj, a njihov odgovor ćemo objaviti odmah nakon što ga dobijemo. 

U međuvremenu, kako doznaje Novi list, iz neslužbenih izvora za sada nema promjene kvalifikacije ozljeda napadnutih na skijalištu Platak te se i dalje ovo, za mnoge nezapamćeno divljaštvo, vodi kao narušavanje javnog reda i mira tučnjavom. Očekuje se da će se PU primorsko-goranska tijekom dana dodatno oglasiti o slučaju te pojasniti kvalifikaciju djela. Slučaj koji je uzdrmao ne samo riječku javnost već i duboko odjeknuo diljem Lijepe naše prema javnom mišljenju trebao bi imati daleko teži epilog od samo onog prekršajnog, navode u tom dnevnom listu. Posebice, iz razloga što su napadači aktivni MMA borci te su napali pripadnika HGSS, ali i one koji su mu pokušali priskočiti upomoć, među njima i jednu ženu.

Podsjetimo, napad koji se dogodio prošlog vikenda na Platku zgrozio je javnost. Trojica MMA boraca pretukla su troje ljudi, među kojima su HGSS-ovci i djevojka koja je pokušala spriječiti tučnjavu. Zbog toga su dobili prekršajne prijave, a troje napadnutih zatražilo je liječničku pomoć. Mediji doznaju kako su privedeni Luka Tiriel Abramović, Matej Krunić i Lovre Pavelić. Policija ih je zatekla na mjestu događaja- te su dobili prekršajne prijeve i naknadno pušteni iz pritvora.

Policija je u jučerašnjem priopćenju izvijestila kako je tijekom istraživanja utvrđeno da su trojica hrvatskih državljana, dvojica starosti 21, te treći 22 godine, počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te da će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje. Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja, izvijestili su u priopćenju.

Komentara 5

DA
dado56
11:34 02.02.2023.

zasto clanovi HGSS nisu sluzbene osobe pri akcijama spasavanja , dezurstvima, koriste radio veze sluzbi, spasavaja zivote .. na kraju jos i ih ovakvi pretuku… zanima kako bi prosli ovakvi nasilnici u njemackoj ili austriji gdje su te sluzbe svetinja … ne cijenimo te ljude dovoljno.. sami postupak istrage to pokazuje …

LJ
ljeto90
14:08 02.02.2023.

Vidi se kako ova država nije pravna država i treba stvar uzeti u svoje ruke?? Filipa na slobodu po ovome se vidi tko je viša a tko niža kasta i zakon nije za sve isti???

BE
Beyonder
11:55 02.02.2023.

Trbalo bi toga HDZ - ovca isto tako "drsko" nogom u glavu i slomiti ruku ako se samo prekršajna dobiva. Nadam se da će ih odvjetnici napadnutih oguliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije