Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća kod gospića

Policajac poginuo mjesec dana nakon što je otišao u mirovinu

sudar
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
07.12.2010.
u 17:28

Lenić je iza sebe ostavio troje djece, a M. Štimac bila je vlasnica Ličanke.

Samo mjesec dana umirovljeni policijski službenik Petar Lenić (53), otac troje djece, uživao je u zasluženoj mirovini nakon 20 godina službe. Život je izgubio u teškoj prometnoj nesreći u mjestu Ribnik nedaleko Gospića. S njim u automobilu vozila se 42-godišnja Milka Štimac iz Lovinca, inače vlasnica kafića "Ličanka" u središtu Gospića, koja je također preminula.

Teška prometna nesreća dogodila se u utorak poslije 16 sati u Medaku nedaleko od Gospića. Još su tri muškarca ozlijeđena, dvojica teško, a jedan lakše, ali nisu u životnoj opasnosti.

Očevidom, koji je na cesti usred minskoga polja trajao punih pet sati, utvrđeno je da je poginuli bivši policajac skrivio nesreću. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti prešao je u suprotan smjer i udario u manji kamion HŽ-a u kojem su se nalazila trojica radnika iz Slavonije.

Kamion je od siline udarca sletio s ceste te završio u minskome polju. Iz vozila ozljeđene radnike izvukli su gospićki vatrogasci te su sa troje kola hitne pomoći prevezeni u bolnicu.

Tijelo umirovljenoga policajca izletilo je iz vozila te završilo nekoliko metara u minskome polju. Kako bi izvukli tijelo pozvani su pirotehničari koji su prvotno provjerili minirano područje.

Vozač kamiona, 39-godišnji I.M. iz Bošnjaka, zadobio je lakše tjelesne ozljede no njegovi kolege, 33-godišnji I.Đ. iz Strizivojne te 30-godišnji T.M. iz Slavonskog Broda s teškim tjelesnim ozljedama hitno su prevezeni u Draškovićevu bolnicu u Zagreb.

Dio dionice ceste D-50 od Gospića do Gračaca, uključujući i ovaj gdje se dogodila prometna nesreća, okružen je tablama koje upozoravaju na minirano područje. Nedavno je javnost obaviještena o poražavajućim brojkama u Ličko-senjskoj županiji kada je riječ o minama. Naime, samo 29,5 četvornih kilometara miniranoga područja očišćeno je od zaostalih mina iz rata o ukupno 185 četvornih kilometra minirane Like.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije