Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekti

Polaganjem vijenaca obilježen dan Iloka

ilok
Goran Ferbezar
23.10.2013.
u 16:16

Tijekom svoga obraćanja uzvanicima gradonačelnik Zvonimir Dragun nabrojio je sve gradske projekte koji su u tijeku kao i one koji se planiraju tek raditi.

Polaganjem vijenaca kod križa na gradskom groblju, a zatim i svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je obilježen Dan grada Iloka.

Tijekom svoga obraćanja uzvanicima gradonačelnik Zvonimir Dragun, koji je gradonačelničku dužnost preuzeo u lipnju ove godine poslije održanih lokalnih izbora, nabrojio je sve gradske projekte koji su u tijeku kao i one koji se planiraju tek raditi.

– Najvažnije je pokrenuti gospodarstvo i tako omogućiti zapošljavanje građana i ostanak mladih na ovim prostorima – poručio je Dragun i tako još jednom upozorio na problem koji već godinama pogađa istok Hrvatske, a to je odlazak mladih i obrazovanih.

Povodom Dana grada kao i njegova zaštitnika svetoga Ivana Kapistrana misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana predvodio je nadbiskup đakovački i osječki mons. Đuro Hranić koji je rekao da je životna logika koja nas prisiljava da se odreknemo vrijednosti ideala, plod i znak nevjere.

– Nevjera u Boga nikada ne diže prašinu niti prihvaća ono što je teže i zahtjevnije, niti joj je stalo do istine. Vjera potiče snagu duha i poziva na vlastiti angažman, upušta se u rizike i traženje drugačijih mogućnosti – rekao je Hranić. Na svečanoj sjednici vijeća, a sukladno ranijoj odluci, dodijeljene su i plakete grada Iloka zaslužnim građanima i udrugama.

Plaketa grada Iloka dodijeljena je Radio Iloku za deset godina rada i Društvu Iločana i prijatelja iz Zagreba za trideset godina rada.

>> Obilježen Dan policije u Iloku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije