Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pola milijuna kuna za NK Karlovac dao je Uđbinac, a ne ja

O svim davanjima odlučuje Nadzorni odbor, direktor ima pravo donirati samo do iznosa od 5000 kuna – objašnjava Mrzljak
20. studenoga 2012. u 11:50 0 komentara 53 prikaza
'10.11.2009., Karlovac - Ivan Mrzljak direktor karlovacke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'

Do kada će Grad Karlovac tolerirati, a građani plaćati propale projekte direktora Vodovoda i kanalizacije Ivana Mrzljaka, koji je zbog donacije od 500.000 kuna NK Karlovcu 2010. doveo tvrtku u 427.000 kuna gubitka? – pitaju se zaposlenici karlovačke gradske tvrtke, nezadovoljni njegovim potezima. Kažu da svi poručuju da se mora štedjeti, a njihov direktor donosi nove sistematizacije i povećava broj zaposlenika.

 – To vjerojatno radi u cilju racionalizacije i boljitka tvrtke. Kako inače objasniti potrebu za zapošljavanjem geologa ili uvođenje pomoćnika direktora. Većim je plaćama nagradio pripravnike. Pitamo i koja je strategije tvrtke, s obzirom na to da se strateški tim nije sastao duže od godinu dana – ogorčeni su neki od zaposlenika.

Direktor Ivan Mrzljak odgovara da je 2009., kada je došao na tu funkciju, preuzeo tvrtku s gubitkom od 1,359 milijuna kuna. Godinu poslije, minus je smanjen na 427.000 kuna, da bi 2011. poslovali s dobiti od 398.000 kuna, koja će u ovoj premašiti pola milijuna.

 – To samo govori o poslovnoj politici, koju provodi Mrzljak– poručuje direktor i priznaje da su 2010. završili u minusu upravo zbog donacije NK Karlovcu.

 – Zbog toga nije došlo do neisplate plaća. Direktor ima pravo dati donaciju do pet tisuća kuna. Ali, zašto se dalo 500.000 kuna nećete pitati mene, o tome ja ne odlučujem. O svim davanjima odlučuje Nadzorni odbor – kaže Mrzljak. A, na čelu NO-a je Ivan Uđbinac, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

 Napominje da su u njegovom mandatu napravljene četiri sistematizacije da se spriječi negativno poslovanje i omogući razvitak.

 – Prva se morala napraviti zbog provođenja EU projekta i VIK se morao tako organizirati. Drugu smo proveli zbog uvođenja nove djelatnosti, pročišćavanja. Grad je mogao osnovati novu tvrtku, ali smo odlučili da to bude jedna od djelatnosti.

Treća se odnosila na manje promjene u sklopu Odjela vodoopskrbe. Posljednja je učinjena radi transformacije Jedinice projektne implementacije u tehničku podršku – kaže direktor. Dodaje da su u šest mjeseci uštedjeli 1,174 milijuna kuna. Prosječna plaća 175 zaposlenika je 4800 kuna. Koeficijenti su smanjeni onima koji su iz ISPA projekta prešli u VIK, a bili su ranije za jedan veći.

Direktor napominje i da VIK do 2007. nij

Direktor napominje i da VIK do 2007. nije imao rezervno vodocrpilište, što se po njemu ne smije više dogoditi. Stoga su krenuli u nova istraživanja, koja će raditi- geolog.

 – Taj je mladić, sin karlovačke dogradonačelnice, bio je jedini na Zavodu i pred njim su konkretni zadaci: formirati novo vodocrpilište u Mostanju i novelacija zona sanitarne zaštite u skladu s novim Pravilnikom.

Kada smo završili ISPU i okrećemo se pojedinačnim projektima nužan je pomoćnik direktora. To smo i dosad imali u Zdravku Eremiću, ali se nije tako zvalo. Pripremamo se za budućnost – kaže Mrzljak.

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.