Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE RAZLIKE

Pokazala cijene namirnica u Dubaiju: 'Salama koja se može kupiti u Hrvatskoj košta skoro kao i kavijar'

Lorry driver shortage
Foto: Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION
1/3
01.03.2024.
u 18:17

Kolika je razlika u cijenama u Hrvatskoj i regiji, te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pokazala je influencerica koja je snimila cijene u trgovini u Dubaiju

Biste li platili med 160 eura? - pitala je influencerica na TikToku koja odlučila snimiti trgovinu namirnicama u Dubaiju i pokazati pratiteljima kolike su cijene. U videu objavljenom krajem siječnja korisnica Jelena Marković pokazala je neke od suludih cijena po kojima se prodaju čak i osnovne namirnice. 

Valuta Ujedinjenih Arapskih Emirata inače je u dirhamima, a jedan dirham tako vrijedi 0,25 eura. Kako je Jelena pokazala, osnovne namirnice poput mlijeka tamo se mogu naći između dva do pet eura, dok litra ulja stoji dva eura. Keksi se pak prodaju za oko 4,5 eura, a čips za oko sedam eura. 

@malajecaaa Da li biste platili med ovoliko? 💫🤷‍♀️ . . . #dubaitravel #prices #dubailife #dubaiinfluencer #januaryindubai #2024 ♬ Charmed - Σtella & Redinho

- Čula sam da dosta ljudi odlazi u u kupovinu u Sharjah (udaljen 30-ak kilometara) jer im se više isplati - ispričala je. Pravi šok bio je vidjeti med koji se reklamira s podrijetlom iz Novog Zelanda koji se za 250 grama prodaje za čak 160 eura. No, cijene meda ovog brenda idu i inače čak do 1.700 eura. 

- Ovdje sam došla do nekog dijela s internacionalnom kuhinjom i neće vjerovati što sam pronašla - salamu Poli. Cijena? Skoro kao i kavijar - objasnila je influencerica, navodeći kako on košta 9 eura, dok se kavijar prodaje i za 11. 

POVEZANI ČLANCI:

Pratitelji su uz sarkazam komentirali kako su slične cijene i u Beogradu, dok su neki naveli kako i sami žive u Dubaiju pa nisu vidjeli te cijene.

>> GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Lorry driver shortage
1/10
Ključne riječi

Komentara 3

RI
Rimo22
12:00 02.03.2024.

Mi smo uvjek u svemu blizu dna,osim u sportu nismo.

Avatar CUBE
CUBE
04:08 02.03.2024.

Nemoj da čitam po HR portalima kako kupujete jeftinije potrepštine u Baranji i pograničnim mestima 🤓

Avatar Moodleen
Moodleen
18:50 01.03.2024.

Ne bi mi znali za ovu da ona piše "cijena", al kad je "cena"... pa mora se, kaj ne. Ipak su plaće u istočnoj valuti, ili bar bonusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije