Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARLJIVO PROLJEĆE

Najavljen snijeg za neke dijelove Hrvatske: 'Vrijeme će biti opasno'

Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/12
Autori: Hina, Večernji.hr
17.04.2024.
u 07:53

Promjenjivo oblačno, na Jadranu sa sunčanim razdobljima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za srijedu.

Jučerašnjim danom počela je izražena promjena vremena, uz pljuskove, jak vjetar i zahladnjenje. U Zagorju je već bilo snijega, a danas će ga biti u Gorskom kotaru i Lici, dok će na obali ojačati bura. Fronta koja nam je sve to donijela, tijekom noći je nastavila dalje na istok i jugoistok. Tako ćemo danas u srijedu imati povoljnije vrijeme, međutim i iza te fronte ostaje još malo oblaka i kiše.

Za neke regije upaljeni su meteoalarmi, objavio je DHMZ. Za Velebitski kanal ujutro je bio upaljen crveni meteoalarm zbog jake i vrlo jake olujne bure, no nešto kasnije ipak je smanjeno upozorenje pa se ne očekuju veliki udari. Od sredine dana očekuje se postupno u slabljenju na umjereno jaku.

Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h). Na području Dalmacije i Istre na snazi je žuti meteoalarm. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana, uz temperaturu od 15 do 18.

Foto: DHMZ

Foto: DHMZ

Hrvatsku ujutro na istoku i jugu očekuje još kiše, a poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kiša, a u Gorskoj Hrvatskoj i snijega. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom još prijepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji i zapadni te sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura od 8 do 13, na obali i otocima između 14 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Foto: DHMZ

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8), državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s A6 je preko čvora Čavle, a s A7 preko čvora Rijeka istok.

U prekidu trajektne linije Prizna-Žigljen i katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Novalja-Rab-Rijeka.  Danas, izmijenjen je red plovidbe na liniji Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar na način da će se obaviti dodatna linija sa polaskom iz luke Brbinj u 16:30 sati pristajući u sve luke na povratku za Zadar; Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) - Preko će u putovanjima iz luke Gaženica za luku Preko u 13:30 i 19:30 sati dodatno pristati na otok Ošljak. Na graničnim prijelazima nema dojava o dužim čekanjima. 

U četvrtak na kopnu promjenjivo oblačno, uz više sunčanih razdoblja nego u srijedu, ali mjestimice i s ponekim pljuskom. Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a od sredine dana mjestimice su mogući lokalni pljuskovi, u gorju malo snijega, na Jadranu i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne na jugu zapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 11 °C. Najviša dnevna od 11 do 17 °C, u gorju malo niža, prognozira DHZM.

VIDEO: U Zagorju jučer 30°C, a danas pada snijeg

Komentara 2

HR
hrUsrcu
09:29 17.04.2024.

nije vrrijeme opasno - milce i njegova klika su opasni

AK
Aka
10:57 17.04.2024.

samo izađite na izbore, ne bojte se Hrvatskog proljeća! HEHEHEHEHE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije