Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregled 2012.

Pogledajte kojim su gafovima svjetske 'face' obilježile 2012.

Ivica Olić
AFP
31.12.2012.
u 17:54

Njemačka kancelarka Angela Merkel našla se u nekoliko neugodnih situacija, a definitivno najneugodnija bila je ona kada je Berlin tražila u – Rusiji

Godinu nisu obilježili samo gafovi, smiješne izjave ili nezgode hrvatskih poznatih ličnosti. Rame uz rame hrvatskim političarima, visokim dužnosnicima i ostalim osobama koje su svakodnevno punile naše medije, našli su se i svjetske 'face'.

Na prvom mjestu je, prema našem izboru, svakako najmoćnija žena Europe, njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona prvo nije imala sreće pa ju je početkom godine pivom zalio nespretni konobar dok je bila na večeri u jednom njemačkom restoranu, a sve je to zabilježeno kamerom. Tri mjeseca kasnije snimke nje i francuskog predsjednika Françoisa Hollandea također su obišle svijet.

Pomakni se tamo, hodaj, stani, mahni, nakloni se, hodaj... savjetovala je Angela Merkel na političkom crvenom tepihu novog francuskog predsjednika koji se očito na početku svog mandata nije dobro snašao u protokolarnim pravilima.

No, najveći njezin gaf definitivno je bio tijekom posjeta jednoj njemačkoj osnovnoj školi gdje se učenicima pohvalila svojim 'znanjem' zemljopisa. Njemačka kancelarka na karti svijeta tražila je Berlin, no umjesto u Njemačkoj, tražila ga prelazeći rukom preko Urala prema sibirskim tundrama.

– Tu vam je Rusija – pritekla je u pomoć tada učiteljica.

– Što? Rusija? Tako blizu? – odvratila je zbunjena i vidno iznenađena Merkel.

Što priča drugi puta će se zapitati i bivša švicarska predsjednica Micheline Calmy-Rey koja se upustila u polemiku s bivšim klijentom Ženevske kantonske banke nakon čega joj je on, kao svoj najjači argument, izvadio tortu iz torbe i nabio joj u lice.

U ne baš tako ugodnoj situaciji našao se i Steven Sinofsky tijekom predstavljanja novog Microsoftovog tableta koji se u najvažnije trenutku jednostavno 'smrznuo'.  

U neugodnoj situaciji našla se i australska premijerka Julia Gillard koja će posjet Indiji pamtiti po padu tijekom posjeta Gandhi memorijalnom centru u New Delhiju. Ona se spotaknula na travi i glavom pala ravno na nos, a sve su to, naravno, zabilježile kamere. Ništa bolje nije prošao ni španjolski kralj Juan Carlos koji se prilikom posjete tamošnjem ministarstvu obrane spotaknuo na stubu i pao koliko je dug i širok. Stradao je samo nos, a vjerojatno i ponos...

Kamerama je uhvaćen bio i suprug finske predsjednice Tarje Halonen Pentti Arajärvi koji je doslovno buljio u dekolte danske princeze Mary. Pogled prvog gospodina Finske nije promaknuo ni samoj princezi koja je dekolte zbog toga prekrila rukom.

Nevjerojatna scena zabilježena je na golf turniru u Kaliforniji gdje je jedan od najboljih golfera svijeta Phil Mickelson opalio lopticu, a ona je završila u – hlačama jednoga gledatelja! Na kraju je sretni gledatelj od osvajača 40 naslova na PGA touru dobio rukavicu s potpisom.

Svojim umijećem svijet je oduševio i Barack Obama. Američki predsjednik  tijekom držanja govora u njujorškom kazalištu Apollo u siječnju odlučio je i zapjevati. Dok mu je publika skandirala i podržavala ga uzvicima, prvi čovjek SAD-a pjevušio je dio hita Ala Greena "Let's stay together".

Clint Eastwood je pak tijekom govora u izbornoj kampanji Obaminog suparnika Mita Romneyja zbunio svijet svojim obraćanjem stolici. Veliki gaf svakako je bio i kada je kazao kako smatra da pravnik nikada ne bi trebao biti predsjednik zaboravivši da je Romney završio studij prava na Harvardu 20-ak godina prije Obame.

Specijal našeg portala o pregledu godine možete pratiti OVDJE. Svaki dan objavljujemo nešto novo!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije