Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTEDI NOVAC VOZAČIMA

Mnogi su psovali misterioznu ženu koja je 'regulirala promet', mnogi su joj zahvalni nakon što se otkrila istina

Daily Mail
23.10.2020.
u 17:37

'Joj kakva fantastična žena. Dajte joj medalju za hrabrost i poštenje', samo su neki od komenara oduševljenih stanovnika Londona

Jedna gospođa iz Londona postala je svjetski hit nakon što su se o njoj raspisali tamošnji mediji. Ona je, naime, preuzela moralnu odgovornost na sebe tako da je na prometnicama, odjevena u žutu flourescentnu jaknu, upozoravala vozače da izbjegnu prekršaj za koji je propisana kazna od čak 130 funti. 

Radi se o tome da je gradsko vijeće Londona u srpnju uz veliko negodovanje stanovništva na dionici frekventne ceste odlučilo prenamijeniti cestovnu traku u traku za autobuse. A gradsko vijeće Londona na ovu ideju došlo je u srpnju kad su počele popuštati prve COVID mjere. Naime, tada se dogodilo zagušenje u gradu od prevelikog broja automobila budući da su povratnici na posao radije birali osobni nego javni prijevoz zbog mogućnosti održanja socijalne distance od dva metra. 

U tom su smislu gradske vlasti postavile više znakova upozorenja na konkretnoj dionici Turnham u Chiswicku, no to nije urodilo plodom. Vozači osobnih automobila i motora naprosto su ignorirali znakove i po uhodanoj navici se nastavili kretati trakom koja je sada namijenjena isključivo za autobuse i bicikle. 

Upravo je zbog toga gospođa odlučila izići na ulicu i vozačima sugerirati da rade prekršaj te da ih kamere mogu snimiti. Nakon njezine opomene, vozači bi se okrenuli i nastavili vozitit u propisnoj traci. Nepoznatu ženu koja je mjesecima "regulirala" promet Facebook zajednica nazvala je "Vilom Turnhama"

No, čini se da dobar dio vozača nije shvatio njezinu pozitivnu namjeru pa su je mnogi kroz prozor vrijeđali ili joj trubili misleći da ometa promet. Isto tako, kad se nedavno saznalo tko je ona, mnogi su joj zahvalni jer su izbjegli ogromnu novčanu kaznu zbog prekršaja koji bi inače snimile policijske kamere. 

Mnogi su pohvalili gospođu, a među prvima su bili taksisti. Tako je jedan taksist imena Kevin na Twitteru napisao: "Ova gospođa upravo mi je sačuvala u džepu 130 funti. Policija je već danima pokušava otjerati sa ceste ali ona samo pomaže sugrađanima. Hvala joj". 

Druga korisnica Twittera Sarah Spater kazala je: 'Joj kakva fantastična žena. Dajte joj medalju za hrabrost i poštenje!'.

Kako navodi Daily Mail, prenamjena prometnog traka samo je dio rata londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana protiv automobila. On već dulje vrijeme radi na zakonskim i drugim regulativama koje bi afirmirale i popularizirale vožnju biciklom u vrijeme pandemije koronavirusa. 

No britanski list napominje kako su društvene mreže stanovnika tog predjela Londona zatrpane i kritikama, ali ne zbog gospođe već zbog odruge o prenemjeni prometnice. Mnogi koji imaju restorane, shopove i trgovine u toj ulici prijavili su znatan pad prometa nakon što je tamo zabranjeno kretanje vozilima. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije