Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasili mu život

Pogledajte kako je talijanski dječak zahvalio hrvatskim pilotima

zahvala Tomba (1)
Foto: Hrvatski vojnik
1/3
09.08.2013.
u 12:34

Posada u sastavu bojnik Mario Počinok, natporučnik Marijan Galić i skupnik Davor Kenig prevezla je dječaka s Lošinja u Rijeku

"Hvala ekipi Mariju, Marijanu, Davoru i zapovjedniku Michaelu Križancu za vaš doprinos u spašavanju moga života". Tim se riječima osobno je hrvatskim vojnicima zahvalio talijanski dječak Marco Tomba, prenosi list Hrvatski vojnik. Dječakov je život spašen prije godinu dana hitnim medicinskim letom koji je izvela posada helikoptera Mi-171Sh u sastavu bojnik Mario Počinok, natporučnik Marijan Galić i skupnik Davor Kenig. Oni su, naime, 17. srpnja 2012., prevezli životno ugroženog Marca s Lošinja u Rijeku, gdje mu je spašen život. Uz zahvalu koju su poslali roditelji Domenico Tomba i Sandra Janica Randon, Marco se svojim spasiocima i osobno zahvalio, a u svom je pismu nacrtao i helikopter kojim je prevezen.

Helikopteri HRZ-a tijekom 2012. prevezli su ukupno 470 pacijenata, bolesnih ili ozlijeđenih osoba te pet organa za transplantaciju. Najviše letova imaju upravo tijekom ljetnih mjeseci kada prosječno prevoze 60 pacijenata mjesečno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije