Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćao se u zatvor

Poginuo Slobodan Medić, zapovjednik zloglasnih Škorpiona

policija ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
01.01.2014.
u 11:49

Zajedno s njim u automobilu su bili i njegova supruga i sin koji su također poginuli u toj prometnoj nesreći.

Prema neslužbenim informacijama iz Srbije nekoliko sati prije Nove godine kod Sremske Mitrovice poginuo je nekadašnji zapovjednik zloglasne srbijanske praravojne postroje Škorpioni Slobodan Medić.

Zajedno s njim u automobilu su bili i njegova supruga i sin koji su također poginuli u toj prometnoj nesreći. Medić je poginuo kada se vraćao u zatvor sa slobodnog vikenda. Škorpioni, a sa njima i Medić koji je rodom iz Hrvatske, osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina. On je zajedno s još četvoricom pripadnika Škorpiona osuđen za ratne zločine nad bošnjacima u Trnovu (BiH) 1995 godine.

Taj zločin javnosti je postao poznat nakon što se u javnosti prikazala snimka likvidacije skupine zarobljenih bošnjaka. Uz Trnovo Škorpioni su tijekom rata djelovali i u Hrvatskoj, drugim dijelovima BiH kao i na Kosovu.

U Hrvatskoj su posebno bili angažirani na čuvanju naftnih polja u Đeletovcima koje su pri tome i iskorištavali za svoje potrebe. 

Komentara 44

DO
dotoresa
12:13 01.01.2014.

Hrvatima je 2014. godina počela fantastično!

1A
1A
13:37 01.01.2014.

Sramim se vlastite pisane okrutnosti, ali jednostavno moram napisati: Svatko po zasluzi, kad- tad, makar i 20 godina kasnije.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:39 01.01.2014.

hmmm... a da nije možda riječ o lažiranju pogibije... da čitava obitelj ode u novi život???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije