Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan slučaj

Ovako je poduzetnik prevario carinika koji ga je tražio pečat na dokumentu iz Kine

Carina
Dubravka Petric/PIXSELL
18.12.2017.
u 14:35

Domišljati srpski poduzetnik na internetu je prekopirao pečat kineske dinastije Ming i "kopirao" ga na fakturu nakon čega su mu robu carinili i pustili u državu.

Darko Vidić iz Srbije je na svom Facebook profilu opisao slučaj u kojem srpski carinici nisu željeli cariniti robu uvezenu iz Kine zato što nije bilo žiga. 

Na kraju je domišljati srpski poduzetnik na internetu prekopirao pečat kineske dinastije Ming i "kopirao" ga na fakturu nakon čega su mu robu carinili i pustili u državu. 

Carina
1/9

"I carinik ga pusti. Srbija ludilo"

"Sjedim s čovjekom koji je u petak uvezao robu iz Kine, a carinik nije htio pustiti carinjenje jer faktura Kineza nema pečat. Ne koriste pečate jednostavno. Kina je u 21. stoljeću. Objašnjenje ministarstva od prošlog tjedna nije pomoglo. Carinik je rekao, citiram: 'Neka ti @anabrnabic carini', napisao je Vidić i dodao da je "carina jedan od  najkorumpiranijih elemenata" u Srbiji i da mogu raditi što hoće. 

Potom je domišljati poduzetnik na fakturu prekopirao pečat kineske dinastije Ming. "I carinik ga pusti. Srbija ludilo", zaključio je svoj status Vidić.

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
14:49 18.12.2017.

lijep članak..dajte još..

Avatar nekakav
nekakav
14:54 18.12.2017.

ako u propisu stoj ida faktura mora biti ovjerena pečatom, onda tako mora biti. dal na fakturi piše da je izrađena računalnim programom i da nije potreban pečat? ne piše. provjerite račune koje dobivate. piše negdje ovo 'Račun je sastavljen u skladu s poreznim propisima te sadržava sve potrebne elemente prema odredbama Zakona o računovodstvu..'? sve je ok, samo si je ovom objavom nakopao nepotrebne komplikacije. za ovo će se čuti i još raditi na tome, ipak onaj koji je radio na tom poslu zna da e o njemu radi, pa će dobiti svoju porciju.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
15:10 18.12.2017.

Po meni je Hrvatska još poštenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije