Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unaprjeđenje prehrane

Podravkina nova nutritivna strategija: Manje soli i šećera, a više biljnih sastojaka

storyeditor/2023-03-09/PXL_071122_96711082.jpg
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
10.03.2023.
u 10:15

Sol se najvećim dijelom reducirala u asortimanu juha, jušnih kocki, Fant i mesnih proizvoda, a šećer u dječjoj hrani, žitaricama i voćnim namazima - no sačuvali su se prepoznatljivi okusi. U ponudi je, tvrde, i niz novih proizvoda bez aditiva, pojačivača okusa i bojila, bez glutena, obogaćenih proteinima, vitaminima, mineralima, vlaknima..., a usto su lansirane i linije bio, vegetarijanskih i veganskih proizvoda.

Čak 75% novih i inovativnih proizvoda u kojima će se prosječni sadržaj soli i šećera smanjiti za 20% i ugraditi najmanje jedan sastojak zdrave i uravnotežene prehrane kao što su vlakna, bjelančevine, vitamini i minerali, te najmanje 40% njih baziranih na voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, biljnim izvorima proteina..., samo su neki od ciljeva Podravkine nove nutritivne strategije do 2027. Iz Podravke kažu kako su inicijalnu nutritivnu strategiju donijeli još 2014. i od tada u proizvodima smanjili količine soli za 300, a šećera za 1423 tone.

Sol se najvećim dijelom reducirala u asortimanu juha, jušnih kocki, Fant i mesnih proizvoda, a šećer u dječjoj hrani, žitaricama i voćnim namazima - no sačuvali su se prepoznatljivi okusi. U ponudi je, tvrde, i niz novih proizvoda bez aditiva, pojačivača okusa i bojila, bez glutena, obogaćenih proteinima, vitaminima, mineralima, vlaknima..., a usto su lansirane i linije bio, vegetarijanskih i veganskih proizvoda. - Najvažnija poruka koju kroz zacrtane ciljeve nutritivne strategije želimo poslati je ta da Podravkini proizvodi mogu pomoći u unaprjeđenju prehrane potrošača - objasnila je Davorka Gajari, direktorica Senzorike i nutricionizma u Podravci. 

VIDEO: Otkrivena prevara na koju svako malo nasjednu Rusi: 'Ja bih radije proizvodio igračke za djecu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije