Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti mu zatvor

Podignuta optužnica protiv Mamića zbog poticanja na nasilje i mržnju!

'14.02.2012.,  Zagreb - Predsjednik NK Dinama Zdravko Mamic na konferenciji za medije pozvao je navijace Dinama da se pridruze skupljanju novaca za bolesnu Enu Sarac. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
19.06.2013.
u 19:10

On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez.... On je hrvatomrzac – napao je tada Mamić ministra Željka Jovanovića.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. Kaznenog zakona.

DORH je, ne navodeći Mamićev identitet, priopćilo da se okrivljenika tereti da je 15. ožujka 2013. u Zagrebu, tijekom gostovanja u radijskoj emisiji "Pozitivni petak" radio postaje Soundset Plavi, osvrćući se na ministra znanosti, obrazovanja i sporta, iznosio tvrdnje kojima je putem radija javno poticao na mržnju usmjerenu prema ministru, istodobno iskazujući izrazitu netrpeljivost, kao i potičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

– On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac – napao je tada Mamić ministra Željka Jovanovića.

 Mamićev govor mržnje tada su osudili svi. Nakon incidenta Mamić je noć proveo u pritvoru, no sutradan je pušten da se brani sa slobode. Ministar Jovanović je pak "zbog velike boli koju je Mamić svojim neprimjerenim izjavama nanio ministru i njegovoj obitelji" najavio da će tužiti izvršnog predsjednika Dinama.

>>Mamić: Srbin Jovanović mrzi sve hrvatsko, uvreda je za mozak

>>Mamić: Ispričavam se svim Srbima, cijenim vaš narod!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije