Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaje se

Mamić: Ispričavam se svim Srbima, cijenim vaš narod!

Zdravko Mamić (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
18.03.2013.
u 12:01

– Kajem se zbog načina na koji sam to rekao, ali ne i zbog suštine onog što sam rekao o Željku Jovanoviću – rekao je Mamić Srbima

U razgovoru za srpski tabloid Informer Zdravko Mamić ispričao se svima koje je uvrijedio svojim izjavama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

– Želim se ispričati Srbima i objasniti da nisam htio vrijeđati srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude. Nemam potrebu da se dodvoravam nikome, ali stvarno je tako. Cijenim Srbe i ispričavam se svima koji su se možda pronašli u mojim riječima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cijela Hrvatska vlada zajedno. Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro – rekao je Mamić.

Rekao je da se one večeri kad je pušten iz pritvora na jednom skupu vidio s "mnogo uglednih ljudi iz Srbije", no nije otkrio imena kako im "ne bi pravio probleme".

Osim što se ispričao za neprimjerene izjave, čak je i osudio vlastiti čin.

– To što sam izgovorio nije primjereno i takvim riječima nema mjesta u civiliziranoj komunikaciji. Međutim, kajem se zbog načina na koji sam to rekao, ali ne i zbog suštine onog što sam rekao o Željku Jovanoviću. Čovjek je nepunih 15 mjeseci na toj funkciji, a ništa nije učinio nego samo osuđuje – rekao je Mamić.

>> Vrbanović: Ne slažemo se s izjavama Mamića, ostalo je na pravosuđu

>> Dragan Džajić: Mamića cijenim, ali me iznenadio

>> Šimunić: Mamiću je govor mržnje nešto nepoznato

Ključne riječi

Komentara 24

MA
Maximir
16:42 18.03.2013.

Jedini realni problem su pare. Incident s Mamićem je do u tančine isplaniran kako bi se skrenulo pozornost s jedinog bitnog pitanja, a to su financije. Vidjet će kada im počmu štrajkovi.

SL
slash24
12:09 18.03.2013.

čovjek nekada, citajuci komentare ovih dana, izgubi pojam o nekom prosječnom Hrvatu s radnom memorijom zlatne ribice koji slavi mamića dok prebrojava krvna zrnca, iako ima brata zorana i stojana, ulizava se breni, srpskom narodu, džajiću i prvi bi, s pjesmama zvezde i partizana na usnama, dovodio srpske igrače u dinamo samo da nema tih desničara koji bi digli maksimir u zrak da se tako nešto dogodi. a on to ne može dozvoliti jer su srbi njegovi prijatelji. osim ako su se borili na hrvatskoj strani u ratu. onda nisu. onda su krvoloci s usađenim genom za hejtanje rvata. pa ti to objasni tim zatucanim pripadnicima naroda koje ćeš valjda i za sto godina moći cimati pričama o četnicima, ustašama i partizanima dok im kradeš novac iz džepova , a bog ti je na direktnoj vezi i medaljon svetog benedikta na stolu.

MA
Maximir
16:41 18.03.2013.

Osim što maltretiraju nevinog čovjeka, obmanjuju i cjeli narod. Zadnjih mjeseci se vrte samo incidenti oko spolnog odgoja, verbalnog sukoba s Crkvom, nogometa, mamića, crnokošuljaša, građanskih ratova po Finskoj. Oni misle da je cijeli narod toliko glup da ne shvaća igru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije