Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROVINJSKO SUNCE

Počinje suđenje Nevenki Mesić za slučaj 'Rovinjsko sunce'

Nevenka Mesić u utorak bi trebala sjesti na optuženičku klupu
Foto: Saša Miljević
21.07.2008.
u 18:43

PULA - Nevenki Mesić, bivšoj predsjednici Upravnog vijeća "Doma za žene i djecu obiteljskog nasilja Rovinjsko sunce", sutra bi na Županijskom sudu u Puli trebalo početi suđenje. Tereti ju se za zlouporabu položaja i ovlasti, pri čemu je na računu Rovinjskog sunca stekla protupravnu korist od 65.000 kuna. Inače, suđenje je trebalo započeti još 17. lipnja, no sudac Damir Krpan prihvatio je njen zahtjev za odgodom.

Sudski poziv Nevenka Mesić nije primila osam dana prije glavne rasprave jer je u to vrijeme bila na liječenju u bolnici. Njena je odvjetnica Doris Košta zatražila da suđenje počne nakon okončanja liječenja. Klupko Rovinjskog sunca počelo se odmotavati početkom prošle godine, kad su štićenice doma optužile Nevenku Mesić zbog zlostavljanja, loših higijenskih uvjeta i manjka hrane. Nepravilnosti u radu Rovinjskog sunca izašle su na vidjelo nakon istrage koju su proveli policija, porezna inspekcija te inspekcija Ministarstva zdravstva.

Utvrđeno je da je Nevenka Mesić novac namijenjen Rovinjskom suncu upotrebljavala za privatne potrebe. Pretražena je i njezina imovina, pa se u prvi mah navodilo da je u tri godine Mesić protupravno stekla čak pola milijuna kuna, većinom u pokretninama. No, u konačnoj verziji optužnice tereti ju se samo zbog 65.000 kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije