Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka vlade

Počinje privatizacija tvrtke HAC-ONC

autocesta A3
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.06.2015.
u 07:00

Dug HAC-a i ARZ-a iznosi više od 4 milijarde eura, a Vlada od privatizacije očekuje 1,5 milijardi eura

Vlada će danas napraviti prvi korak u procesu privatizacije HAC-ONC-a, dat će suglasnost za pokretanje postupka razduživanja strateških društava HAC i ARZ privatizacijom tvrtke HAC - Održavanje i naplata cestarine putem inicijalne javne ponude (IPO model).

Navedeni postupak razduživanja uredit će se posebnim zakonom, a svoju odluku o privatizaciji HAC-ONC-a Vlada obrazlaže činjenicom da HAC i ARZ od prihoda od cestarine nisu u stanju vraćati kredite već samo kamate, te da refinanciranje kredita više nije moguće jer bi se državna jamstva za osiguranje kredita tretirala kao nedopuštena državna potpora.

Ukupni dug HAC-a i ARZ-a trenutačno iznosi više od četiri milijarde eura, a Vlada od IPO-a očekuje prihod od 1,5 milijardi eura.

>> Čačić: HAC vode ljudi bez referencija u gradnji autocesta

>> Ipak koncesija? Državi 0,5%
 od cestarina

Komentara 16

Avatar petrolio
petrolio
09:03 11.06.2015.

ma kakva privatizacija HAC-a?!? sve čega se ova vlada dohvati u startu je osuđeno na neuspjeh i propast! odlazite više i spasite nas!!!!

ZO
zoom
09:05 11.06.2015.

privatizacija i ova vlada su 2 pojma koja ne mogu skupa u istu rečenicu. drugim riječima, slijedi neviđen fjasko ove privatizacije

DU
Deleted user
07:31 11.06.2015.

Tko vrača uplate za radno mjesto? ''predstavnici'' HAC-ONC-a ili nadležno ministarstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije