Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Upozorenje za tri regije: Stiže li nam stabiliziranje vremena ili nas opet čekaju velike promjene?

Rijeka: Paljenjem lampica zapo?eo Advent u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
03.12.2023.
u 20:52

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog vjetra za Dalmaciju, Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić

Nakon djelomice sunčane nedjelje, sutra ujutro bit će većinom sunčano i hladno, dok je ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Prema vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, doći će i do postupnog naoblačenja sa zapada. U noći na utorak na sjevernom Jadranu padat će kiša, a u Gorskoj Hrvatskoj i snijeg. 

Vjetar će početkom novoga tjedna biti slab, na istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura u slabljenju i okretanju na jugo i južni vjetar, najprije na sjeveru.

Najniža jutarnja temperatura bit će od -7 do -2, na moru većinom od 1 do 6 °C. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 12 °C.

VEZANI ČLANCI:

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za ponedjeljak i nekoliko upozorenja. Naime, žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog vjetra za Dalmaciju, Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić.

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe DHMZ.

VIDEO Snijeg otežava promet na autocesti A1

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar antikomunist6
antikomunist6
22:13 03.12.2023.

To su područja u županijama koje se nalaze u Republici Hrvatskoj! Regije u Hrvatskoj ne postoje! Ni kao upravne jedinice a niti kao zemljopisne!

HO
homofobic
01:23 04.12.2023.

Upozorenje za sve regije! Dolazi razdoblje Bozica i Nove Godine - omiljena sezona za ubijanje krscana i bjelih Europljana. Kada ste vani i u blizini mnostva ljudi obratite paznju da se krecete tamo gdje barijere prijece motornim vozilima zabiti se u ljudsko mnostvo. Takoder pazite da li kakve osobe izgledom "inzenjeri" i "lijecnici" posjeduju ovece nozeve, sjekire ili cekice! Ako primjetite takav "inzinjerski ili lijecnicki" alat bjeste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije