Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Dragičević na sudu ustraje na tome da u Pušći ne živi fiktivno

Tomislav Dragičević
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
28.05.2014.
u 17:17

Tereti ga se da je u šest godina nezakonito stekao više od pola milijuna kuna jer je zbog lažnog prebivališta plaćao manji prirez

– Apsolutno se ne osjećam krivim! – poručio je danas s optuženičke klupe Tomislav Dragičević, bivši predsjednik uprave Ine, kojem je počelo suđenje u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zbog prijevare u službi teške više od pola milijuna kuna. Dragičevića tužiteljstvo tereti da je kao predsjednik uprave Ine i član uprave od studenog 2004. do rujna 2010. djelatnicima Službe za obračun plaća lažno naveo da živi u Dubravi Pušćanskoj, u općini Pušća, umjesto u Zagrebu, znajući da se u Pušći plaća prirez na plaću od samo 10 posto.

Dragičević je bio šef uprave Ine do lipnja 2009., a nakon toga do rujna 2010. član uprave. U tih gotovo šest godina, plaćajući prirez po stopi od samo 10% na plaću, honorare i otpremninu umjesto od 18%, koliko se plaća u Zagrebu, gdje je živio, Dragičević je, prema optužnici, nezakonito stekao 571.148 kuna.

Svjedok obrane Degen

Da je Dragičević formalno prijavljen u Pušći, gdje ima vikendicu, a da stvarno živi u Zagrebu, prvi je 2010. pisao Večernji list. No, on je i danas kazao da stanuje u Pušći, a ne u Zagrebu, gdje je zaposlen i prima, kako je rekao, plaću od oko 1000 eura. Dajući osobne podatke, Dragičević je kazao i da, iako nije bio branitelj, ima dva odlikovanja i Spomenicu iz Domovinskog rata zbog zasluga u gospodarstvu. Obranu će iznijeti na kraju postupka. Da će ustrajati na tome da je u inkriminiranom razdoblju živio u Pušći, a ne u Rockefellerovoj 57 u Zagrebu, kako se branio u istrazi, očito je i po tome što je njegov odvjetnik Čedo Prodanović predložio šestero svjedoka koji bi trebali svjedočiti da je stvarno stanovao u Pušći. Među njima je i odvjetnik Silvije Degen. Također, Prodanović je za svjedokinje predložio Dragičevićevu suprugu Savku Kučar te šogoricu Jasnu Kopić koje će, kaže, svjedočiti o okolnostima i razlozima Dragičevićeva odlaska iz Rockefellerove u Zagrebu u Pušću.

Saslušat će se i Čičak

Tužiteljstvo je za svjedoke, među ostalim, predložilo i Ivana Zvonimira Čička, predsjednika HHO-a, koji živi u Pušći, a koji je 2010. Večernjem listu izjavio da Dragičevića u Pušći nije viđao. U sudnici je jučer kao javnost bile prisutna i Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač. Nakon rasprave pokazivala je sudske zapisnike iz inkriminiranog vremena, a na kojima je sam Dragičević na sudu, primjerice 2008., izjavljivao da živi u Rockefellerovoj u Zagrebu.U sudskom hodniku između Vesne Balenović i Dragičevića pale su teške riječi i uvrede, a Dragičević je izvrijeđao Balenović i na osobnoj razini.

>> Tomislav Dragičević odustao od tužbe protiv Vesne Balenović

>>Porezna uprava dokazala: Dragičević ne živi u Pušći!

>>Lažnom adresom na rekordnoj otpremnini zaradio još 200.000 kn

Komentara 10

Avatar tajar
tajar
15:39 28.05.2014.

Svojom lažljivošću obmanuo je ljude koji su mu obraćunavali plaću, a time je "uštedio" INI, a i sebi, novac od prireza što ljudi poput njega ne smatraju nekom svojom krivicom.

BE
belimo
18:07 28.05.2014.

Nek pitaju susjede po selu , očitaju brojila struje, vode, ispis telefonskih poziva, dostava preporučene pošte i slučaj rješen u jednom danu! Usput da se prijavio malo dalje ne bi uplatio ništa prireza....

SW
swic
15:47 28.05.2014.

Strasbourg donio presudu da Hrvatska ima pravo ponovo sudit Srbima za zlocine koi su abolirani jos davno . Sada ce bit bjezanije za majku srbiju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije