Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Slavoniji

Raskol u HDSSB-u: Disidenti smijenili predsjednika Vulina i cijeli vrh stranke, druga strana tvrdi da je sjednica nelegalna

hdssb
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
10.11.2016.
u 21:45

Na sjednici Glavnog odbora nisu bili Danijela Lovoković, suspendirana predsjednica toga tijela, te zamjenik joj Dinko Burić

Pobunjenici iz HDSSB-a, na čelu s Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem, smijenili su, barem ako se njih pita, predsjednika Dragana Vulina, ali i cijeli vrh te stranke. Izvanredni unutarstranački izbori predloženi su za 10. prosinca. Učinjeno je to na sjednici Glavnog odbora u četvrtak navečer koju su disidenti sazvali. Druga strana ne priznaje tu sjednicu i ističe kako je nelegalna jer je "većina tih članova ili suspendirana ili isključena".

- Okupio se 131 član, što čini natpolovičnu većinu te su, po statutu, odluke pravovaljane – izvijestio je, pak, Vladimir Šišljagić okupljene u dvorani u Strossmayerovoj ulici.

Skup je kasnio pola sata jer se provjeravao kvorum. Nejasno je, naime, bilo koliko članova Glavni odbor uopće ima. Po disidentima, 257 je punopravnih članova i 16 suspendiranih, dakle ukupno 273. Glavaševa i Vulinova ekipa, pak, iznosi brojku od 288, no neki su navodno preminuli. Kako je popis maknut sa internetskih stranica stranke čim je započeo raskol, očito baš s namjerom da se zbuni pobunjenu stranu, nije ga bilo moguće "pročešljati". Pravorijek će o svemu, pa tako i o svim donesenim odlukama, očito, morati izreći Ministarstvo uprave.

Dok su disidenti još prebrojavali imaju li kvorum za "svoju" sjednicu Glavnog odbora, pred stranačkim prostorijama na Trgu Lava Mirskoga skupljali su se članovi HDSSB-a koji su se, pak, odazvali pozivu predsjednika Dragana Vulina. On je "udario kontru" i u isto vrijeme sazvao koordinaciju HDSSB-a svih pet slavonskih županija. Branimir Glavaš na njoj se nije pojavio. Na sjednici Glavnog odbora, pak, nisu bili Danijela Lovoković, suspendirana predsjednica toga tijela, te zamjenik joj Dinko Burić. Njihove suspenzije su, ujedno, i jedine koje "pobunjenici" priznaju, kada je o suspendiranima iz njihovih redova riječ.

Vladimir Šišljagić ponovio je kako "HDSSB ne može biti Glavaševa stranka", a za Glavaša je kazao kako je podredio stranku osobnim interesima.

- Nije pomoglo ni to što je Vulin bio predsjednik stranke. On naprosto nije našao način da se odupre politici koju je, preko njega i ostalih, provodio Glavaš. A ta politika nije bila dobra i upozoravali smo na to Vulina posljednjih godinu dana – rekao je Šišljagić, ističući kako je upravo on predložio Vulina za dožupana na lokalnim izborima 2013. jer ga je "izuzetno cijenio".

Zbog stalnih svađa, nastavio je, izgubili su koalicijski potencijal, a zbog toga, stava je, trpe projekti za Slavoniju i Baranju.

- Smeta mi što nismo zajedno i nemamo barem slične stavove. No, ne mogu dopustiti da HDSSB bude taoc jednog, dva ili tri čovjeka. Želimo jaku stranku koja će surađivati s drugim političkim opcijama, koja će naći zajednički interes u sprječavanju odlazaka ljudi trbuhom za kruhom. To su bitna pitanja – naglasio je Šišljagić. 

>> 'Pokušaj puča u HDSSB-u nije uspio, preživjet ćemo. Pozivam isključene da se vrate'

>> Disidenti ne miruju, izbore u HDSSB-u žele za mjesec dana

Komentara 7

Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:58 10.11.2016.

Politika je slađa od čokolade.....

DU
Deleted user
22:16 10.11.2016.

Tako to završava kada se ignorira pad rejtinga i broj zastupnika.

BO
bongi
08:26 11.11.2016.

Suza suzu tjera. Rezultati njihove politike u proteklih 10-tak godina vide se u Slavoniji i Baranji. "Inati se Slavonijo"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije