Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Počela gradnja pogona za obradu elektroničkog otpada u Virovitici

'podravina i bilogora, virovitica, 13.05.2010. polaganje kamena temeljca za izgradnju pogona za reciklazu ee otpada u virovitici - s lijeva na desno: direktor spektra medie kerim mujkic, josip djakic
'Marija Lovrenc/VLM'
13.05.2010.
u 17:25

Investitor je tvrtka Spektra medija, ulaganje je "teško" 14,5 milijuna kuna, a bit će posla za 60 zaposlenika

Na 1900 četvornih metara jučer je u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni 3 počela gradnja prvog pogona u vlasništvu Spektra medije, vrijednog 14,5 milijuna kuna, namijenjenog mehaničkom razvrstavanju i oporabi elektroničkog otpada, koji se u Viroviticu trenutno dovozi s čak 16 lokacija iz cijele Hrvatske.

- Riječ je o investiciji u koju smo ušli zbog povoljnih uvjeta u Virovitici, zahvaljujući zemljištu na 6783 kvadratna metra koje smo prije tri godine kupili po cijeni od samo kunu po kvadratu. U novom pogonu bit će zaposleno 60 ljudi, a kako se obujam posla bude povećavao, računamo i na veći broj radnika. Pogon bi trebao početi s radom u roku od šest mjeseci - rekao je je Kerim Mujkić, direktor Spektra medije.

U virovitičkom pogonu tog poduzeća, koje je do sada radilo u prostorima gradskog komunalca Flore, od početka ove godine skupljeno je 3500 tona elektroničkog otpada, a trenutačno su zaposlena 52 radnika. Djelatnost novog pogona bit će podijeljena u dva dijela, a sav iskoristiv otpad bit će namijenjen izvozu.

Poduzeće najavljuje i da će u novom pogonu biti osigurani bolji uvjeti rada, prema europskim standardima.

Ključne riječi

Komentara 2

TI
tip
07:54 14.05.2010.

Bravo Jopa i Kiro. Nema demagogije, sam rad i red.

MA
Macaktom
10:57 16.05.2010.

tip... jel to sarkazam ili ti nije dobro. kakvo nam je stanje u županiji sretno mašemo repom i na stovarište otpada barem nekoliko radnih mjesta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije