Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2020. u 13:36

Trump je loša kopija Berlusconija, iz istih razloga ušli su u politiku, a i opsesija im je ista – kosa

Prvi TV dvoboj sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i demokratskog izazivača Joea Bidena bio je jedan koncentrat uvreda. Ovo 96-minutno sučeljavanje na Fox Newsu, TV postaji naklonjenoj Trumpu, vodio je Chris Wallace koji je više puta intervenirao i tražio da se sudionici pridržavaju pravila takvih dvoboja. Posebno je opominjao Trumpa zbog njegovih stalnih upadica tijekom Bidenova govora.

Svi znaju da je predsjednik Trump lažljivac i klaun, te da je Putinov psić, kazao je Biden. Trump je za Bidena rekao da je lutka u rukama radikalne ljevice. Nećemo dalje citirati uvrede koje su razmijenili, jer u krajnjoj liniji one nemaju nikakav ili imaju vrlo mali utjecaj na birače. Oni koji će glasati za Trumpa ili nisu gledali TV duel, a i ako i jesu, onda je po njihovu uvjerenju pobijedio sadašnji predsjednik. Na stranu to što američki kao i europski mediji pišu da je dvoboj završio neriješeno ili da je pobijedio Biden, pravi pobjednik je Trump. Njegovi birači uvjereni su da je slistio Bidena

Nešto slično vidjeli smo devedesetih godina u Italiji kada se na političkoj pozornici pojavio Silvio Berlusconi, talijanski tajkun koji je postao poznat i zbog televizijskih postaja koje je posjedovao. Ima mnogo sličnosti između Berlusconija i Trumpa. I Berlusconi je ušao u politiku kako bi izbjegao propast tvrtki, kako bi mutio oko poreza, a u TV sučeljavanjima bilo mu je glavno da stalno upada u riječ suparniku i da ga naziva “komunjarom”.

Elio Vito, Berlusconijev čovjek, bio je doslovce nesnosan u svojim prekidanjima sugovornika. Nije dopuštao drugome govoriti. Berlusconi je bio malo umjereniji, ali to je to. Napadaj, vrijeđaj, prekidaj itd. kako se ne bi govorilo o meritumu. U tu zamku upao je i Biden. Trump je loša kopija Berlusconija (a imaju i istu opsesiju kosom). Berlusconi je ipak bio elegantniji od Trumpa (kopija je uvijek lošija od originala) po svemu.

Pobijedio je na izborima 1994., a potom još nekoliko puta. Kada se već vidjelo kakav je Berlusconi, zanimljivo je i to što su mnogi birači izjavljivali da za njega nisu glasali. Ankete pokazuju kako je Biden u prednosti, ali mnogi birači ne priznaju da će glasati za Trumpa. Biden ne bi trebao pasti na štos razmjena uvreda, jer je u tome jači Trump, a što je još važnije – tako misle i birači. 

 

>> Pogledajte i ovaj video: New York Times tvrdi da Donald Trump nije plaćao porez već godinama

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Observer
Observer
14:21 01.10.2020.

Svaki gubitnik koji nema argumenata u polemici, prianja pogrdama i vrijedjanju svog protivnika kao sto je to radio Biden.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
14:13 01.10.2020.

Bidenu je bolje da na iduću debatu uopće ne dođe po uzoru na Škoru. Tako će izgubiti sa manjom razlikom. A što će tek Pence napraviti sa onom izgubljenom potpredsjedničkom kandidatkinjom.

Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
16:55 01.10.2020.

NItko, ali baš nitko u Americi među mainstream medijima ne misli da je pobjedio Trump, osim možda opižđenih pundita na Fox news-u. Dapače, svojim neotesanim upadicama kroz cijelu debatu, a koje je Biden mahom sa podsmijehom uglavnom uspješno rješavao, Trumpp je po svoj prilici još korak dva bliže porazu. Biden ga je čak išamarao u nekoliko navrata, pa se narančasti nije mogao baš mogao pohvaliti nekom dominacijom na sceni. Nakon debate po svim anketama čini se da je Biden dobio ovu bitku i to onako premoćno. On je također očajan kandidat neoliberalnog centra na službi svojim donatorima/ sponzorima, ali bar ne izbjegava plaćanje poreza. Onako za početak. Međutim, iz nekog razloga sve to uredništvo Večernjeg lista ne vidi ili ne želi vidjeti. Zanimljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije