Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAOVSKE STIJENE

Po izrazito jakom nevremenu spašavali ronioca

valovi
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
12.09.2017.
u 14:58

Oko 21,30 sati pripradnici HGSS-a su uočili nestalog ronioca u moru nedaleko konavoskih stjena

Po iznimno jakom nevremenu na području Konavala u dubrovačkom akvatoriju, u ponedjeljak kasno navečer spašen je 36-godišnji ronilac, hrvatski državljanin, priopćeno je u utorak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o nestanku ronioca, N. J. (1981.) stigla je oko 21,15 sati je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). Prema izjavi supruge, 36-godišnjak je krenuo roniti bez boca u području ispod konavoskih stijena.

S obzirom da je već bila noć, a na moru su vladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, MRCC Rijeka je pokrenula  koordiniranu potražno – spasilačku akciju spašavanja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik, dubrovačkom Pomorskom policijom, Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i Javnom vatrogasnom postrojbom Konavle (JVP). Uz pomorsku potragu, istovremeno se krenulo i u kopneno traganje za nestalim.

Oko 21,30 sati pripradnici HGSS-a su uočili nestalog ronioca u moru nedaleko konavoskih stjena, koji zbog visokih valova i jakih udara vjetra nije mogao isplivati na obalu te mu je bačen kolut za spašavanje.

Budući da po nevremenu niti jedno od plovila uključenih u potragu nije uspio doploviti bliže roniocu, odlučeno je da ga pripadnici HGSS-a povuku konopcima do obale, što je uspješno izvedeno u 23,15 sati, kada je 36-godišnji N. J. bez vidljivih ozljeda predan na pregled djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik danas će obaviti razgovor sa spašenim roniocem u okviru očevidnog postupanja, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije