Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osipanje vrha

Pljušte ostavke na HRT-u - odlaze Bonačić i Barišić

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.09.2018.
u 17:38

Na pitanje ima li njegova ostavka veze s ikakvim povećanjem plaća u njegovu odjelu ili možda s aferom oko Drage Ćosića i ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo, Nikola Bonačić Krešić samo je uzvratio: "Nemam komentara"

Pljušte ostavke na HRT-u. Dogodile su se još dvije. Iako na HRT-ovu portalu, pod rubrikom "Organizacija" i naslovom "Tko je tko na HRT-u", i dalje stoji navedeno da je ravnatelj poslovne jedinice tehnologija Nikola Bonačić Krešić, a ravnatelj poslovne jedinice produkcija Jozo Barišić, oni to ipak više nisu.

Naime, s HRT-a nam je prijepodne najprije neslužbeno javljeno da je Nikola Bonačić Krešić podnio ostavku na mjesto ravnatelja tehnologije, te da će vrh HRT zasigurno izmisliti neki razlog za to, a da je pravi razlog u tome što je bez znanja Nikole Bonačića Krešića, kao nadređenog ravnatelja tehnike, podignuta plaća 55 zaposlenika te poslovne jedinice. Navodno je među tim zaposlenicima dosta sindikalaca pa neki pretpostavljaju da ih se, zbog nekih razloga, tim povećanjem plaća "kupilo". 

Kada smo o navedenom upitali samog Nikolu Bonačića Krešića on je samo kratko potvrdio da je razriješen s mjesta ravnatelja HRT-ove tehnologije. 

- Jučer, u srijedu, podnio sam zahtjev za razrješenjem i moj je zahtjev prihvaćen. Na mjestu ravnatelja tehnologije bio sam od 20. ožujka prošle godine, a od sada ću na HRT-u nastaviti raditi kao inženjer tehnologije - bilo je jedino što nam je N. Bonačić Krešić bio voljan reći. 

Na dodatno pitanje, ima li njegova ostavka veze s ikakvim povećanjem plaća u njegovu odjelu ili možda s aferom oko Drage Ćosića i ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo, Nikola Bonačić Krešić samo je uzvratio: "Nemam komentara".

Ipak, naknadno se iz prisavskih kuloara moglo čuti da se Nikolu Bonačića Krešića kao ravnatelja tehnologije često zaobilazilo pri donošenju odluka iz njegova sektora, a da ne treba zanemariti ni to što je ove godine na svjetskom sajmu tehnike u Las Vegasu bio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, a ne Bonačić Krešić kao ravnatelj tehnike.  

A onda je oko 16 sati stigla i informacija da je ostavku podnio i ravnatelj HRT-ove produkcije Jozo Barišić. On nam je samo kratko potvrdio da je dao ostavku te da je razriješen s mjesta ravnatelja produkcije.  

No, od kolega s Prisavlja doznaje se da bi razlog za Barišićevu ostavku između ostalog mogao biti i taj što su nakon dočeka Vatrenih, po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su ljudi s HRT-a uključeni u taj izravni prijenos radili i više od 18 sati, stimulaciju dobili, kako kolege tvrde, odabrani, ali nitko iz odjela produkcije. Usto, navode prisavski kolege, na HRT-u se planira i predlaganje povišenja RTV pristojbe, a Nikola Bonačić Krešić i Jozo Barišić toj se ideji protive.

- Možemo potvrditi da je gospodin Bonačić podnio ostavku na svoju funkciju. Detalje iz radno-pravnih odnosa HRT ne može komentirati - šturo su na naš upit uzvratili s HRT-a potvrđujući i današnje razrješenje Joze Barišića. A od sutra umjesto na vlastiti zahtjev razriješenih Bonačića i Barišića, vršitelj dužnosti ravnatelja tehnologije bit će Marko Malnar, dok će vršiteljem dužnosti ravnatelja produkcije postati Josip Krajina

Pogledajte gdje su danas sudionici Story Super Nove:

Komentara 59

RO
Rob30
18:19 13.09.2018.

Hrt je leglo klijentelizma i sredstvo politicke propagande,a pojedine emisije su dno dna.samo treba objaviti koliku tko placu ima tamo pa bi sve bilo jasno

GV
golub Vaso
17:57 13.09.2018.

dižu pretplatu a program nikad gori, još jedan vjerodostojni potez

IL
ilijan
18:13 13.09.2018.

Treba ukinuti HRT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije