Naslovnica Sport Ostali sportovi

Ćosić dva sata prije finala doznao za istragu

Prema informacijama, u preprodaji na crnom tržištu našlo se ukupno 40 ulaznica, četiri za finalnu utakmicu i 36 za ostale. No, sve je otkrila Fifa.
06. rujna 2018. u 20:00 93 komentara 71417 prikaza
Drago Ćosić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

HRT je ovih dana usred međunarodnog skandala, i to zbog dvojice svojih zaposlenika – uglednog sportskog komentatora Drage Ćosića i koordinatora za međunarodne poslove Saše Dedića. Oni su navodno sudjelovali u pokušaju preprodaje ulaznica za finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva na crnom tržištu.

Drago Ćosić   SKANDAL NA POMOLU Drago Ćosić pod istragom jer je na crno prodavao karte za finale SP-a?

Cijena – 20 tisuća eura

Ulaznice ipak nisu prodane jer je njihovu prodaju u posljednji trenutak blokirala Fifa (Svjetski nogometni savez) koja je od EBU-a (Europske unije javnih televizija) zatražila očitovanje kako su se ulaznice dodijeljene EBU-u pojavile na crnom tržištu. Da bi se sve razjasnilo, EBU je pojašnjenje zatražio od HRT-a jer su serijski brojevi na ulaznicama ukazivali da su dodijeljene HRT-u. Kako se doznaje, radi se o četiri ulaznice za finalnu utakmicu u Moskvi i još 36 ulaznica za ostale utakmice SP-a.

A navodno je cijena jedne ulaznice za finale na crnom tržištu dosegnula cijenu od čak 20 tisuća eura. Razumljivo, zbog tog su se skandala u četvrtak užarile telefonske linije na Prisavlju. Da bismo točno doznali o čemu se radi, zvali smo ravnatelja HRT-ova programa Renata Kunića, glavnog urednika svih HTV-ovih programa Brunu Kovačevića i samog Dragu Ćosića koji je finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske u izravnom prijenosu i komentirao. Kunić i Kovačević nisu uzvraćali na pozive, a Ćosić je samo rekao da ništa ne smije komentirati. Ipak, s HRT-a je stiglo priopćenje.

Mateo Beusan Beusan u šoku 'Tražio sam od Ćosića karte za finale, rekao je da nema šanse'

“Hrvatska radio-televizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija. Nakon što su se četiri ulaznice za finale Svjetskog nogometnog prvenstva pojavile u prodaji, Fifa je zatražila od EBU-a, čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji. Odmah nakon zaprimljene službene informacije od EBU-a, HRT je poduzeo sve potrebne mjere i radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida”, stoji u priopćenju HRT-a.

U želji da dodatno razjasnimo cijelu ovu prilično sramotnu situaciju u kojoj se našla naša javna televizija, s pitanjima smo se obratili i Svjetskom nogometnom savezu i Europskoj uniji javnih televizija, ali do zaključenja teksta odgovore nismo dobili. A pritom nas je zanimalo i to hoće li EBU na bilo koji način sankcionirati HRT zbog te afere.

Drago Ćosić Komentari s Prisavlja 'Ulaznice su se i prije preprodavale, ali se sada za to doznalo. Ovo je sramota!'

Jedna ipak prodana?

I dok se službena reakcija HRT-a svela na šturo priopćenje, iz prisavskih se kuloara ipak doznaju prilično zanimljivi detalji. Tako je, navodno, sam Ćosić dva sata prije izravnog prijenosa finalne utakmice između Hrvatske i Francuske nazvao HRT i kazao da je Fifa pokrenula istragu o preprodaji spornih ulaznica.

Pritom je, kako doznajemo, Ćosić zamolio da se u idućih nekoliko sati ne stvara skandal jer bi ga Fifa, da se stvar zakotrlja, najvjerojatnije u posljednjem trenutku suspendirala s komentatorske pozicije i nastala bi afera uoči najvažnije utakmice. Ćosić je tom prilikom navodno rekao da je karte nabavio za jednog svog prijatelja.

Bruno Kovačević i Drago Ćosić STIGLO PRIOPĆENJE Napokon se oglasio i službeni HRT o 'slučaju ulaznice'

Ova afera sada pojašnjava zašto je Drago Ćosić nakon povratka iz Rusije medijski jednostavno nestao. K tome, neke informacije kažu da je od četiri sporne ulaznice za finalnu utakmicu u Rusiji koje su se našle na crnom tržištu, prodaja triju ulaznica blokirana, dok je jedna ipak prodana, i to navodno vlasniku jednog hrvatskog tjednika i niza portala.

– Za ovaj se skandal ne bi ni doznalo da cijelu istragu nisu pokrenuli Fifa i EBU. I sad imamo sramotu. No, iste su se stvari s preprodajom ulaznica događale i prije samo što nisu bile otkrivene – govori nam kolega s HRT-a.

>> Pogledajte i kako je slušateljica na Radio Sljemenu objasnila kako je dobila mirovinu 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Deleted user:

    ciganluk na hrt-u. nista cudno. tako nam citava drzava funkcionira

  • prajdali100:

    Tko bi to rekao !!!! Plaćamo lopovluk i javašluk ! Sve odgovorne treba otjerati, od informativnog do sportskog programa.Ostao je samo jugo šljam.

  • deda1234:

    80 kuna hrt