Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Plenković: Treba prestati s bilo kakvom panikom, velikim odlascima u šoping, zalihama...

Andrej Plenković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
26.02.2020.
u 12:02

– Sve službe su povećale pripravnost, Državni inspektorat, HZJZ, epidemiološke službe, diže se pripravnost u zdravstvenim ustanovama, radi se na tome da se osiguraju prostori za karantenu – kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković kazao je danas da situacija s koronavirusom u Hrvatskoj nije alarmantna te pozvao građane da ne odlaze u masovne šopinge te da se ne diže panika u javnosti. Plenković je kazao da je situacija s koronavirusom jedna nova okolnost u pogledu gospodarstva.

"Jučer smo na sjednici našeg Stožera civilne zaštite analizirali i tu situaciju. Ovo je nova okolnost koju nitko ne može potpuno sagledati i zaključiti koliko će imati efekta na gospodarstvo. Mi ćemo učiniti sve da život normalno funkcionira. Mislim da treba prestati s bilo kakvom panikom, velikim odlascima u šoping, zalihama. Mi nismo u takvoj fazi ni u takvoj situaciji. Mi u Vladi bit ćemo sto posto transparentni, u realnom vremenu obavještavat ćemo i javnost. Nema ničega što ja znam, a vi ne znate", kazao je Plenković.

Video: Đikić: Evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa

"Sve službe povećale su pripravnost, Državni inspektorat, HZJZ, epidemiološke službe, diže se pripravnost u zdravstvenim ustanovama, radi se na tome da se osiguraju prostori za karantenu. Sve je tako kako treba biti. Idite u šoping normalno", kazao je Plenković

Tema: Koronavirus

Hrvatski znanstvenik izračunao vjerojatnost smrtnosti od koronavirusa

Zaraženi brat blizanac radi u HEP-u. 15-ak kolega obaviješteno da ne dolaze na posao

Ivan Đikić: 'Bit će i gorih situacija od koronavirusa, a sve zbog klimatskih promjena'

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
12:37 26.02.2020.

Panika nanosi veću štetu od koronavirisa, jer uništava gospodarstvo, a naročito turizam...tako se iz jedne panike upada u drugu paniku kad se ostane bez novca

KR
.Kronos.
12:12 26.02.2020.

Pa mediji stvaraju paniku, svakih pola sata vijesti kao da gubavci hodaju okolo i grizu ljude, kao da je radijacija na cijelom planetu tako se oblače u odijela a ni slova o POLA MILIJUN A GODIŠNJE mrtvih od gripe! Milijunii pušača od posljedice pušenja umiru a za to te iste vlade SUFINANCIRAJU proizvodnju duhana (corona ubija najviše pušaće). Od gladi unatoč UN-ovoj knvenciji o ljudskim pravima 2 milijarde je gladno i žedno al bitniji je da cijeli plant o pravima duginih boja umjesto gladnih bruji. LICEMJERJE posvuda!

DU
Deleted user
13:25 26.02.2020.

Plenković je u pravu.Pametan čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije