Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječenje 23 oboljelih

Plenković: Sastankom sa čelnikom Hoffman-La Rocha omogućeno besplatno korištenje lijeka

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.03.2018.
u 19:01

Premijer je podsjetio i na odluku vlade kojom su osigurana financijska sredstva za liječenje pacijenata koji boluju od visokorizičnog neuroblastoma

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Stonu vezano za liječenje djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, kako je sastanak sa čelnim čovjekom tvrtke Hoffman-La Roche omogućio da se Hrvatsku uvrsti u fazu kliničkoga ispitivanja lijeka, čime će biti omogućeno besplatno korištenje lijeka za 23 pacijenata..

 Odgovarajući na novinarsko pitanje o liječenju djece koja boluju od spinalne mišićne atrofije, predsjednik Vlade Plenković je rekao da je sastanak u Davosu sa čelnim čovjekom tvrtke Hoffman-La Roche, omogućio da se Hrvatsku uvrsti u fazu kliničkoga ispitivanja lijeka koji ta farmaceutska kompanija radi.

 Time će biti omogućeno besplatno korištenje lijeka za 23 pacijenata.

 Podsjetio je da je na sjednici Vlade donesena i odluka kojom je Vlada osigurala financijska sredstva za liječenje pacijenata koji boluju od visokorizičnog neuroblastoma.

 ''Mi ćemo na tom tragu nastaviti naše aktivnosti i pokušati omogućiti liječenje svim onim pacijentima koji su zaista u nezavidnom položaju, jer je riječ o tako specifičnim i teškim bolestima koje nisu na uobičajenim listama HZZO-a za lijekove. Zato smo napravili ovaj ekstra napor i kada je stvar bila dogovorena, tada smo je objavili. Na tome radimo intenzivno zadnja dva i pol mjeseca'', zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

 

Komentara 6

AE
Aedes2017
19:19 17.03.2018.

Ovo je sramotno ! Kliničko ispitivanje nekog lijeka N I J E liečenje bolesnika !!! Sramotno !!!

IV
ivanjoksimovic
19:35 17.03.2018.

Pomozite mi sa shvatim. Klinicko ispitivanje leka, njegove indikacije i kontraindikacije ispitivace se na stanovnistvu? Pa farmaceutske kompanije papreno placaju ljudima da testiraju lek na njima. A ovde ce lek biti testiran na stanovnistvu besplatno, i jos se premijer time hvali. Samo u Hrvatistanu

DU
Deleted user
20:47 17.03.2018.

Kod Švicaraca nema ništa besplatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije