Naslovnica Vijesti

Ako koristite ovaj lijek obavezno pročitajte upozorenje HALMED-a

Lijek Levitra upotrebljava se za liječenje erektilne disfunkcije u odraslih muškaraca, stanja koje ukazuje na poteškoće u postizanju ili održavanju erekcije, te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore.
14. ožujka 2018. u 18:35 8 komentara 5359 prikaza
Foto: Thinkstock

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) priopćila je u srijedu kako ih je tvrtka Bayer d.o.o. obavijestila o prijavi sumnje na krivotvorene serije lijeka Levitra 20 miligrama u tabletama, koje su otkrivene u ilegalnom lancu distribucije.

Jetra Vitalni organ Na ovih 6 načina svakodnevno uništavamo jetra, a ni jedan od njih nije alkohol

 Lijek Levitra upotrebljava se za liječenje erektilne disfunkcije u odraslih muškaraca.

 Iz HALMED-a upozoravaju veledrogerije i ljekarne da obrate pozornost prilikom zaprimanja lijekova, a pacijente pozivaju da lijekove uzimaju isključivo na provjerenim i ovlaštenim mjestima.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz taj slučaj.

HALMED u priopćenju navodi da je proizvođač lijeka tvrtka Bayer utvrdila kako je riječ o serijama lijeka koje nisu bile proizvedene i puštene u promet s njihove strane.

Slijedom toga sumnja u krivotvorinu potvrđena je za dvije serije lijeka  - BXB10855 (1 kutija ljubičasto-bijele boje s oznakom "Levitra 20 mg", s 4 tablete u pakiranju), roka valjanosti 082020 te serija 0027K79 (1 plastična bočica bijele boje s oznakom "Levitra 20 mg", s 30 tableta u pakiranju), roka valjanosti APR20.

Lijek Levitra upotrebljava se za liječenje erektilne disfunkcije u odraslih muškaraca, stanja koje ukazuje na poteškoće u postizanju ili održavanju erekcije, te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore.

"Upozoravaju se sve veleprodaje i ljekarne da obrate posebnu pozornost pri zaprimanju lijekova koji su podložniji krivotvorenju te da prilikom odabira svojih dobavljača provjere pridržava li se dobavljač načela dobre prakse u prometu lijekova na veliko i posjeduje li dozvolu za promet na veliko lijekovima", navode u HAMED-u. Pozivaju sve da ih obavijeste u slučaju bilo kakve sumnje u pojavu krivotvorenog lijeka.

Ističu i da do dosad nije zaprimljena ni jedna prijava sumnje na krivotvoreni lijek iz legalnog lanca distribucije u Hrvatskoj, kao niti prijava neispravnosti u kakvoći ili sumnje na nuspojavu na temelju koje bi se posumnjalo da je riječ o krivotvorenom lijeku. 

Pogledajte i kada se najbolje tuširati:

1 / 8
Mnogi se tuširaju ujutro čim se probude ili navečer prije spavanja, no jeste li se ikada zapitali što je ispravnije i bolje za vaše tijelo?
Rak pluća Istovremeno kad i u Europi Novi pametni lijekovi za rak pluća dostupni u Hrvatskoj tablete Znanstvenici upozoravaju Mnogi uzimaju previsoke doze ibuprofena, ovaj lijek je sigurnije rješenje za bolove Lucijan Vukelić lucian vukelić Spinraza bi bila jeftinija da je taj lijek ikad ponuđen HZZO-u
Adventska šopingmanija
Adventska šopingmanija
Vodič kroz najoriginalnije božićne darove za koje nećete morati izdvojiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

 • rightside:

  znate da su se krivotvorine pojavile i nista nije poduzeto od strane "institucija pravne drzave" osim ovakvim clankom u medijima?? i nije to od jucer slucaj..dakle oni koji bi trebali trazit izvor krivotvorina i distributera istih,,uopce ne rade nista,,a da ... prikaži još! se njih pita naravno rekli bi da vec godinu dana prate osobe i kretanja,,)))))) dakle, ovakve teme plasirat samo da gradani znaju i sami paze na lopovluke i onda kad neki gradanin prijavi takvo sto,, ovi odmah objave kako su na "tragu velikog distributera laznih ljekova u hrvatskoj"))))))) tako to oni rade,,)))

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  pa koji hrvat treba stimulans?!! ovo mi je prva vijest, da se kod nas to prodaje, jer se nekome ne.... ma dajte, tko je to, sigurno neki zaostali turist... pa mi se, prema svim statistikama, obrađujemo gotovo dvaput dnevno, ne ... prikaži još! trebamo nikakva pomagala, a sad ovo, užas, u šoku sam... da nije netko od 100 godina to naručivao?!!

 • deda1234:

  Kontrolni broj potjece iz sjeverne amerike...