Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Plenković primio novinare: Hvala vam što nas pratite, komentirate, kritizirate, korigirate, ukazujete na propuste

prijem kod plenkovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/25
22.12.2016.
u 16:26

"Kroz četiri godine vidjet ćete da smo naumili ostvariti sve ciljeve koje smo zacrtali u programu Vlade", poručio je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je u Banskim dvorima priredio prijam za predstavnike medija u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana na kojem je pozvao na suradnju u partnerskom duhu slobode medija, govora i izražavanja.

"Hvala vam što nas pratite, komentirate, kritizirate, korigirate, ukazujete na propuste. To je uloga medija. Slobodno smo društvo, otvoreni smo za dijalog, želimo da budete kao kritična javnost korektiv svega onoga što u budućnosti može biti bolje. I nadam se da ćemo u tom partnerskom duhu slobode medija, govora i izražavanja, uz međusobnu odgovornost i  uvažavanje, surađivati i u godinama pred nama", poručio je Plenković u svome govoru pred novinarima koji prate rad Vlade, čelnim ljudima televizijskih i radijskih kuća, elektronskih i tiskanih medija te pred ministrima u Vladi.

U svome je govoru kao četiri glavna cilja Vlade istaknuo političku stabilnost, gospodarski rast i razvoj Hrvatske, društvenu solidarnost te sigurnost.

Poruku političke stabilnosti, podsjetio je, poslao je još kad se kandidirao u lipnju za predsjednika HDZ te je danas, šest mjeseci kasnije, to i ostvareno.

"Ostvareno je tako da smo već u izbornoj kampanji relaksirali odnose u hrvatskom društvu, smanjili tenzije, pridonijeli građenju Mostova, pa i doslovno, kroz savezništvo s Mostom, i pridonijeli smanjenju podjela u društvu. One su, po mom dubokom uvjerenju, nepotrebne i prevelike nakon 25 godina hrvatske samostalnosti, a osobito više od 70 godina nakon kraja Drugog svjetskog rata", dodao je.

U pogledu gospodarskog rasta i razvoja Hrvatske, rekao je da su pokazatelji za treće tromjesečje ove godine, o rastu od 2,9 posto, ohrabrujući i daju Vladi poticaj za nastavak trenda.

Pritom je svim ministrima i stručnjacima zahvalio na trudu oko izrade porezne reforme i proračuna, a posebno ministru financija Zdravku Mariću koji je, kaže, iznio najveći teret te ga je stoga opisao kao djelatnika mjeseca za studeni i prosinac.

Vezano uz društvenu solidarnost, podsjetio je da je Vlada donijela odluku o potpisivanju sporazuma sa sindikatima državnih službi, odluku o povećanju iznosa minimalne plaće, kao i da su bez rebalansa pronađena sredstva za isplatu božićnica do kraja godine.

Kod sigurnosti posebno je naglasio pravnu sigurnost koja je važna za svakog čovjeka, kao i za svaki gospodarski subjekt, a zbog ulaganja u Hrvatskoj jer se samo tako generira gospodarski rast i razvoj.

"Kroz četiri godine vidjet ćete da smo naumili ostvariti sve ciljeve koje smo zacrtali u programu Vlade", poručio je.

 Uime novinara koji prate Vladu obratio se novinar "Slobodne Dalmacije" Frenki Laušić koji se, s obzirom na to da je premijerov govor trajao 15 minuta, našalio kazavši kako je opet uspio "taktikom iscrpljivanja".

"Nadamo se da se nećemo trebati kandidirati na izborima da bismo mogli postavljati pitanja", dodao je kolega Laušić te premijeru i Vladi zaželio sve najbolje u radu.

>> Plenković: Terorizam je velika prijetnja. MUP i policija podignuli su mjere opreza i osiguranje javnih okupljanja

Komentara 10

DU
Deleted user
19:31 22.12.2016.

Bez brige gospodine Plenkovicu to je demokracija. Novinari kritiziraju ali bas ne dozvole da se kritizira kolege novinare . Dezurni brisaci izmisle pravila za brisanje bilo kakve kritike. Kada smo vec ovdje.... za one koji slave svima Sretan Bozic i Nova Godina.

MI
Mimizo
19:52 22.12.2016.

sretan BOŽIĆ i ovima koji brišu komentare valjda ima neki katolik

Avatar kravata
kravata
18:49 22.12.2016.

E to pa bas nisu svi zasluzili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije