Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RELATIVIZIRANJE ZABRINJAVA'

Plenković odgovorio Milanoviću: Vidio sam snimke napada, nije se slučajno dogodio ispred Vlade

EU leaders summit in Brussels
Foto: JOHANNA GERON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
16.10.2020.
u 14:15

– Ono što vam želim reći jest da ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge – rekao je premijer

Andrej Plenković i danas je u Bruxellesu, gdje se na dvodnevnom summitu sastao s liderima EU. U izjavi nakon sastanka kazao je kako su razgovarali o trgovinskom sporazumu nakon Brexita, pandemiji koronavirusa i klimatskoj politici te odnosu prema Africi.

Otkrio je da je danas predstavljao i Bugarsku, kao što je prošli put Hrvatsku zastupala Slovenija, jer je bugarski premijer morao otići ranije.

>> Izjava premijera Plenkovića u Bruxellesu

Odgovarajući na novinarska pitanja, osvrnuo se na izjavu predsjednika Zorana Milanovića i lidera SDP-a Peđe Grbina da se napad mogao dogoditi bilo gdje.

– Predsjednik je svjestan što je govorio i kako je djelovao. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef otišao vidjeti snimke napada i vidio da  je baš s namjerom bilo. Došao je baš pred zgradu Vladu i zato vjerujem da će istraga pokazati zašto je došao baš tamo. To minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu, Škoru i ekipu, koja gotovo odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimalizira. Moramo biti jasni i reći što se zbiva. Imamo događaj bez presedana. Da je netko iz SDP-a bio premijer i da se ovo se dogodilo, bio bih prvi koji bi se solidarizirao i tražio od nadležnih da se ispitaju motivi i razlozi – kazao je.

Upitan na koga se on trenutačno može osloniti ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem, rekao je da se oslanja na činjenice i istinu.

– Otkad se dogodio napad u ponedjeljak, uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći jest da ovakvi događaji inspiriraju druge kod kojih je došlo do radikalizacije i indoktrinacije na temelju utjecaja koji djeluju u javnom prostoru. Ne postaju ljudi radikalni samo tako, negdje se napajaju – rekao je premijer ističući da se ovo nije dogodilo ničim izazvano i slučajno.

Ključne riječi

Komentara 49

DU
Deleted user
14:59 16.10.2020.

Narode pazi što radiš! Ja sam Anemija iz lože Borg. Ljubi ruke i klanjaj se!

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
14:58 16.10.2020.

Skinuti bana sa trga i staviti Plenkovićev spomenik, mislim da je zaslužio...

JU
Jura
15:02 16.10.2020.

Dali zapošljavanje rođaka na direktorska mjesta također nekoga inspirira, stručnjak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije