Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Nemam vremena za igre strančica koje više sliče na klaune, nego političke stranke

Na pitanje je li sve bilo transparentno, odgovorio je kako se o tome već toliko puta raspravljalo
23. kolovoza 2018. u 17:02 129 komentara 8513 prikaza
andrej plenković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Što se tiče Agrokora, mislim da bi cijela javnost, pogotovo ona ekonomska i politička, trebala biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Vlade Dalić, jer smo izbjegli najveću ekonomsku krizu i financijski slom hrvatskog gospodarstva. Sve što smo radili, radili smo u interesu radnih mjesta, stabilnosti kompanije, spašavanje OPG-ova, malih i srednjih poduzetnika. Ovogodišnji poslovni rezultati Agrokora govore o tome da smo učinili sve dobro i to sve bez angažmana novca iz državnog proračuna, istaknuo je danas premijer Andrej Plenković nakon godišnje konferencije veleposlanika i generalnih konzula u Zagrebu.

U Banskim dvorima održan sastanak Uprave Uljanika i Vlade Napeto u Rijeci Predsjednik Uprave Uljanik Grupe nakon sastanka: Vlada nam trenutno ne može pomoći

Na pitanje je li sve bilo transparentno, odgovorio je kako se o tome već toliko puta raspravljalo.

- Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego politike stranke, vi se igrajte, ja za to vremena nemam - dodao je.

Ante Ramljak Slučaj Agrokor Objavljen i transkript Ramljakovog iskaza Uskoku

Na novinarsku konstataciju da Zdravko Marić nije sve prijavio sve sastanke Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, kako je Povjerenstvo donijelo sve zaključke. Dok je na zamolbu da komentira činjenicu da su protiv njega otvorena četiri predmeta poručio je novinarima:

 - Već sam to odgovorio prije par mjeseci, tu ništa nije sporno. Ako te prijave rade političke stranke, onda vi kao dio javne komunikacije morate znati da zastupate interese nekih političkih stranaka. Kao što je sve ovo orkestrirano na prvi dan Vlade, o krizi Uljanika, nastavno na ministra Kujundžića, recikliranje tema koje su passe. Ja se tome suprotstavljam. To je dio političke borbe, znamo što radimo.

>> Pogledajte štrajk radnika Uljanika

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?
 • prajdali100:

  Ali Plenki, što ćemo !!!! Očajni smo ? Pajser majstor Beljak se buni, nešto mu nije pravo.Traži ostavke.Valjda bi On, Bero, Petrov i Sinčić preporodili Hrvatsku.

 • mariocibaric12345:

  U pravu je 100%

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  U pravu je , Klauni a ne stranke.