Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Insinuacije

Plenković o Sloveniji: Moja Vlada nema se za što prozivati na bilo koji način

Andrej Plenković
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
1/2
10.04.2019.
u 18:19

Naša je dobra volja da razgovaramo i rješavamo problem onoga što je bit, to je granica, a ove insinuacije o tome da mi imamo neke vrhunaravne moći da kontroliramo i utječemo što će pojedini mediji objaviti u susjednoj zemlji, to bi bilo nerealno i pretenciozno - rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković danas je u Bruxellesu odbacio optužbe iz Slovenije za prisluškivanje vezano za arbitražni spor i navodni pokušaj utjecaja na objavu te teme u slovenskim medijima.

Plenković je uoči summita na temu Brexita rekao da će razgovarati sa slovenskim premijerom Marjanom Šarecom.

- Hoću, naravno da ću razgovarati s njim. Ova tema nije bila tako aktualna, ali ja sam dao vrlo jasan stav, kao i Vlada. Prema tome, to za nas nije dramatično pitanje, vodite računa o tome da su izbori u Sloveniji - rekao je Plenković.

- Bit ćemo pametniji nakon danas - dodao je.

Pogledajte Plenkovićevu izjavu:

- Hrvatska i Slovenija su dvije susjedne zemlje koje u biti pravih problema u svojoj povijesti nisu imale. Sve što nas u ovom trenutku dijeli, da se malo našalim, su samo rezidualna pitanja raspada bivše SFRJ - rekao je Plenković.

- Dobra volja s naše strane postoji, ja sam to rekao i kolegi Šarecu i kolegi Ceraru, oni imaju neku drugu optiku... vidjet ćemo - rekao je Plenković.

Na pitanje je li Slovenija predočila dokaze odgovorio je da ne znam te da sve što zna zna iz općeg informiranja. Hoće li tražiti konkretne dokaze, pitali su novinari.

- Ne dižemo mi tu temu. Ako hoće nešto dokazivati, neka dižu. Ja apsolutno, pogotovo ne moja Vlada, nema se za što prozivati na bilo koji način. Naša je dobra volja da razgovaramo i rješavamo problem onoga što je bit, to je granica, a ove insinuacije o tome da mi imamo neke vrhunaravne moći da kontroliramo i utječemo što će pojedini mediji objaviti u susjednoj zemlji, to bi bilo nerealno i pretenciozno - rekao je Plenković.

Kako će se Vlada odrediti prema ljudima koji se predstavljaju kao predstavnici Vlade, pitala je jedna novinarka.

- Sa mnom nitko nije razgovarao o tome. Ako netko razgovara u ime Vlade, a da nije razgovarao s onim tko je predsjednik Vlade... A ja uopće ne znam je li to istina, ja nemam nikakvih dokaza tko je u biti na telefonu, tko s kim razgovara, to nije tako realno - rekao je Plenković.

Govoreći o mogućnosti nove odgode Brexita Plenković je rekao da misli kako do njega sigurno neće doći 12. travnja.

- Moj je osjećaj da Brexit neće sigurno biti 12., sad hoće li to biti kraći ili dulji period, to ćemo pričekati - rekao je Plenković.

- Želimo što veću jasnoću, želimo smanjiti bilo kakav reputacijski rizik i smanjiti pravnu nesigurnost. To je ono što je najbitnije - rekao je Plenković.

Novinari su ga pitali i o mogućnosti da se na kraju odustane od Brexita.

- Teško je spekulirati o tome, ali vidite polako kako se ta atmosfera mijenja. Ideje o drugom referendumu nisu mogle ni doći na stol, a sad imate više od 6 milijuna potpisa - rekao je Plenković.

Komentara 35

Avatar HajdukLika
HajdukLika
18:57 10.04.2019.

Dakle, bili smo u pravu. Slovenija opet igra prljavo. Sa time nas je potvrdila u našem stavu spram arbitražnom sudu. Slovenija je sama sebe opet kompromitirala. Amateri. Kad neznaju dalje, onda kreću prljavim igrama.

AL
AlBundy72
21:17 10.04.2019.

Nasi ako nisu prisluskivali Slovence onda su nesposobni ,pa Sluvenci nas smatraju neprijateljskom drzavom i vecinom nam rade samo probleme

ZI
zip123
19:49 10.04.2019.

Mogu oni plakati koliko hoce,ali sprijecili smo prevaru i otimacinu teritorija sto je jedna od zadaca sigurnosnih agencija.To je za ponositi.Tako rade takve agencije u cijelom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije