Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Plenković o pomilovanju Mustača i Perkovića: Neka se očituje predsjednik

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
19.04.2022.
u 17:59

Premijer Andrej Plenković kazao je da nije dan nikakav rok za rekonstrukciju Vlade

U središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara o aktualnim temama. 

"Drago mi je da Ukrajina cijeni našu podršku i tu smo pokazali i čvrstinu i da smo na pravoj strani povijesti", kazao je. "Što se tiče BiH, znamo da su mjesecima trajali razgovori oko izbornog zakona. Naš stav je da svi narodi budu ravnopravni kroz izborni zakon", kazao je. "Apeliramo da se nastave ti razgovori", rekao je premijer.

"Ujedno smo razgovarali o Zoranu Đogašu kao kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Splita. HDZ Grada Splita će ga podržati. Uvjeren sam da je on budućnost Splita", dodao je. 

Pomilovanje Mustača i Perkovića

"O tome su se očitovali i Medved, ministar Malenica. Bitan je formalno pravni zahtjev. Neka se očituje predsjednik. Neka se on prvi očituje, HDZ je danas već rekao svoj stav, nema razloga da ga ponavljam", kazao je.

Rekao je da nije vidio priopćenje generala Ante Gotovine koji je dao potpis.

"Predsjednik Tuđman je vodio politiku pomirbe, uspio je ostvariti višestoljetni san hrvatskog naroda, a ova tema ima drugu stranu, a to su zločini nad Hrvatima u emigraciji tijekom komunističkoga sustava. Neka se očituju oni kojima je zahtjev upućen", dodao je.

"Nismo dali nikakav rok za rekonstrukciju Vlade. Najavili smo je jer smo imali politički razlog. Nisam rekao iza Uskrsa, to vi interpretirate. Ja kažem da će to bit kada ja kažem da će biti", dodao je.

"Mi ćemo u Jasenovcu biti kao i svake godine. Što se tiče teme za simbole, ja sam rekao da je taj pozdrav zabranjen i da samo treba provoditi ono što je na snazi", kazao je. 

Podsjetimo, predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić kazao je u utorak da na sastanku vladajuće koalicije nije bilo riječi o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, pa ta tema ovoga tjedna neće biti ni na sjednici Sabora.

"Ovaj tjedan nema glasovanja, pa samim tim neće biti ni odlučivanja o rekonstrukciji Vlade", rekao je. Ponovio je da su koalicijski partneri ranije dali potporu rekonstrukciji te da će o njezinu obimu i datumu odlučiti  premijer Andrej Plenković.

Komentara 34

AL
AligatorXY
18:24 19.04.2022.

Ovo je takva podvala iz kuhinje OPERE kojom se iskorištava čestitost dijela hrvatskih generala u sprezi s kripto jugoslavenima da se podijeli hrvatski narod.

AL
AligatorXY
18:22 19.04.2022.

Hajde baš da vidimo hoće li Milanović biti faraon, pogaziti svoju riječ i napraviti presedan te pomilovati ubdaše osuđene za ubojstvo hrvatskog disidenta.

GR
Grickalica
21:24 19.04.2022.

Sto god da su mustac i perkovic ucinili za hrvatsku, nepobitna je cinjenica da su organizirali i izvrsavali smaknuca, onih koji su u ono vrijeme radili za hrvatsku, za interes jugoslavije. Kao hrvati normalno da su se stavili na raspolaganjee hrvatske drzave jer su ovdje i zivjeli. Medutim mozemo li biti sigurni da to nisu cinili 100%, tj postoji li mogucnost da su makar u prvo vrijeme, do recimo onog trenutka kad se vidjelo da vise nema nikakve sanse da hrvatska padne u ruke jugoslavena tj velikosrba i izgubi borbu za nezavisnost i stecenu drzavnost, suradivali sa drugom stranom i na taj nacin obezbjedili sigurnost u slucaju drugog scenarija. Oni su organizirali i izvrsili ubojstvo covjeka na teritoriju druge drzave i to im je ta drzava dokazala i za to i kaznila onako kako je. Pomilovanje od strane milanovica bilo bi u najmanju ruku obezbredivanje te drzave, njenog sudstva i izigravanje povjerenja. Moze le nas netko podsjetiti koliko puta je milanovic do sada stao na stranu osudenih hrvatskih branitelja, koji su osudeni za nekakav pocinjeni zlocin u ratu, a koji su puno dali za neovisnost hrvatske i njene slobode?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije