Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMILOVANJE PERKOVIĆA I MUSTAČA

Glavaš za Večernji: Najgadljivije je dati potpis za pomilovanje pa ga povući

Branimir Glavaš
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
19.04.2022.
u 09:38

Glavaš kaže kako on nikakve potpise davati neće, ali i da mu je u cijeloj priči "najgadljivije to što su neki svoj potpis dali za pomilovanje, pa ga potom pod pritiscima povukli"

O zahtjevu za pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića oglasio se i Branimir Glavaš. Za Večernji list rekao je kako on nikad nije bio pristalica starih struktura vlasti, ali kako zna da je nekolicina njih iz obavještajnog vrha bivše države odigrala veliku ulogu u mirnoj primopredaji vlasti i da svi koji tvrde da bi Hrvatske bilo bez suradnje s tajnim službama pričaju gluposti.

- I to pri odlučivanju o pomilovanju ne bi trebalo zanemariti - kaže Glavaš. Dodaje kako on nikakve potpise davati neće, ali i da mu je u cijeloj priči "najgadljivije to što su neki svoj potpis dali za pomilovanje, pa ga potom pod pritiscima povukli".

Podsjećamo, hrvatski generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo potpisali su pismo u kojem traže pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e. Međutim, general Marinko Krešić svoj je potpis ipak povukao. 

- Obzirom na podjele koje je pismo u javnosti i u braniteljskoj populaciji izazvalo odlučio sam na njega uskratiti svoju suglasnost. Nikad nisam bio, niti želim biti, uzrokom takvih ili sličnih podjela i političkih sukobljavanja. Naprotiv, uvijek sam se zalagao, a to ću i dalje svim svojim bićem činiti, za svehrvatsko pomirenje i jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, pri čemu mi je ideja vodilja misao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana: „Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što” - objavio je on jučer u priopćenju. 

Jučer se oglasio i general Luka Džanko koji je rekao da podržava zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača te će dati svoj potpis. 

Komentara 15

Avatar southman
southman
10:38 19.04.2022.

Ipak ti je Milanović vratio ordenje. Rado bi ti dao potpis ali kako onda izići van među ljude kojima si 30 g. prodavao priču o udb..ima i partizanima !?

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
10:31 19.04.2022.

Sve je u ovoj priči gadljivo. Gadljivo je dati potpis. Gadljivo je dati i ne povući ga. Gadljivo je dati i povući ga. Gadljivo je ne dati potpis a davati javnu potporu inicijativi. Ipak najgadljivije je dijeliti braniteljski status sa takvim gadovima.

KO
Kološanin
10:16 19.04.2022.

Glavaš iz dana u dan svojim javnim nastupima višekratno daje potpis ovom generalskom zahtjevu koji je najsramotniji čin u ovom višečinskom, prezira vrijednom igrokazu. Došlo vrijeme za otplatu povrata vojnih odličja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije