Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija premijera

Plenković o odluci Povjerenstva o Mariću: To nije moj posao

Andrej Plenković
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.03.2019.
u 20:00

Komentirajući izjavu ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, koji je radnicima Uljanika poručio da potraže drugi posao, Plenković je rekao da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema

Premijer Andrej Plenković rekao je danas, upitan za komentar na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvori predmete protiv ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića, da je to na Povjerenstvu. Što se tiče komentara o odluci Povjerenstva o otvaranju slučaja protiv ministra Marića, Plenković je rekao da to nije njegov posao te da takvih slučajeva ima puno, prenosi N1.

Plenković je komentirao i situaciju u Uljaniku i 3. maju.

- Mislim da su za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik. Mi razumijemo sve moguće aspekte ovih tema, zato i gledamo na koji način prići rješavanju ovog problema, koji je sve samo ne jednostavan - rekao je Plenković, dodavši da je država u brodogradnju u proteklih 28 godina uložila 35 milijardi kuna, od čega pozamašan dio u Uljanik i u 3. maj.

VIDEO Andrej Plenković o Gabrijeli Žalac:

- Došlo je do niza pogrešnih poslovnih odluka i propusta. Mi nastojimo toj temi pristupiti racionalno. Sve odluke koje su pred nama moraju voditi računa o svim aspektima - rekao je Plenković.

Komentirajući izjavu ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, koji je radnicima Uljanika poručio da potraže drugi posao, Plenković je rekao da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema.

Rekao je da je stastanak s Miloradom Pupovcem prošao dobro.

- Ja sam i u proteklim tjednima rekao da sam spreman za razgovor. Razgovarali smo o svim aspektima suradnje, funkcioniranju parlamentarne većine. Oni su i dalje dio parlamentarne većine - rekao je Plenković, dodajući da njegove izjave o mogućem izlasku iz vladajuće koalicije nije doživio nikakvim pretjerivanjem.

- Svi imaju prioritete, meni kao predsjedniku Vlade bitno je da vodimo brigu o cjelini - rekao je Plenković.

Premijer je rekao da s Pupovcem nije razgovarao o jedinstvenoj koloni na komemoraciji u Jasenovcu.

- Moja teza je jednaka, zbog pijeteta prema žrtvama i osude ustaškog režima bilo bi jako dobro da smo tamo svi zajedno, onda je ta komemoracija cjelovita. Ja to smatram nastojanjem da se pokušamo odrediti prema svim zločinima totalitarnih režima bez dileme i ja ću kao predsjednik Vlade doći na komemoraciju - rekao je Plenković.

Premijer Plenković u ponedjeljak je obišao radove na rekonstrukciji željezničkog kolodvora Rijeka - Brajdica i izgradnji intermodularnog terminala, zajedničkog projekta Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture, koji je sufinanciran sredstvima Instrumenta za povezivanje Europe te posjetio Klinički bolnički centar (KBC) Rijeka.

- Posjetili smo i terminal na Brajdici, jedan od projekata vrijednih 30-ak milijuna eura od ukupnih ulaganja koja trenutno idu u lučku, željezničku i cestovnu infrastrukturu u Rijeci, koja vrijede čak 200 milijuna eura - rekao je Plenković novinarima nakon obilaska.

Na Brajdici je u tijeku uređenje intermodalnog terminala, vrijedno 36 milijuna eura. 

Plenković je dodao da će Rijeka za otprilike tri godine dobiti nove kapacitete te riješiti jedan od skupljih cestovnih problema.

- To je cesta D403, koja će omogućiti izlazak iz ovog prostora terminala na autocestu na način koji je puno brži i jednostavniji nego do sada - istaknuo je.

Planirani rok dovršetka ceste D-403 je 30 mjeseci. Cesta je vrijedna oko 70 milijuna eura, a natječaj za nju raspisat će se u travnju, najavio je nedavno ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Nakon njezina dovršetka bitno će se prometno rasteretiti središte grada.

- Zadovoljni smo ovim ulaganjima koja će Rijeku učiniti ne samo europskom prijestolnicom kulture iduće godine, a time i Hrvatsku staviti na kulturnu kartu Europe, nego i znatno ojačati sve ključne infrastrukturne objekte i usluge koje jačaju i gospodarstvo i kvalitetu života Riječana i svih onih koji žive u Primorsko-goranskoj županiji i u druge dvije županije, a koji često ovdje dolaze - rekao je Plenković.

VIDEO Gabrijela Žalac o Mercedesu:

Komentara 3

SR
sramitese
21:51 25.03.2019.

to su neznalice i neradnici a ne radnici koji zele i mogu..mucali su kad su drugi skverovi i firme propadali i isli do juce slusati serve u arenu a zabranili tomsona..zato ..eto vratilo im se ..kako su i zasluzili.

PR
Princeza
20:17 25.03.2019.

Podrska najboljem ministru Maricu!❤️💪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije