Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kuma ministrice Žalac izbačena iz HDZ-a: Nanesena nam je šteta

Zbog nanošenja štete ugledu stranke, zbog vožnje u pijanom stanju i krajnje neciviliziranom postupku bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, zatraženo je da napusti stanku.
24. ožujka 2019. u 16:04 51 komentara 11046 prikaza
Marijana Obradović
Foto: Požeška biskupija

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, a tu je informaciju u nedjelju potvrdio predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije Željko Glavić.

Gabrijela Žalac PROMETNE NESREĆE Policija objasnila zašto je kuma ministrice Žalac dobila samo prekršajnu prijavu

Obradović je javnosti postala poznata nakon prometne nesreće koju je skrivila ministrica Gabrijela Žalac. Obradović je s Žalac vezana kumskim vezama, a pažnju javnosti privukao je podatak o njenom bijegu s mjesta nesreće koju je skrivila 30. prosinca 2018., bez pružanja pomoći unesrećenoj osobi.

Na pitanje je li Obradović sama odlučila izaći iz HDZ-a ili je izbačena, Glavić je za Hinu rekao kako su je pozvali da to učini i ona je to učinila.

"Pozvali smo je da to učini i ona je to učinila zbog nanošenja štete ugledu stranke, jer je u pijanom stanju skrivila prometnu nesreću u kojoj je bila jedna osoba ozlijeđena i što se udaljila s mjesta nesreće ne pružajući pomoć ozlijeđenoj osobi", rekao je Obradović.

Policija u BiH ubila Edina Gačića Preokret DORH zaustavio prekršajni postupak protiv kume ministrice Žalac

Istaknuo je da takve okolnosti upućuju na to da više ne bi trebala biti članica Hrvatske demokratske zajednice.

'Slučaj Obradović' i odluku Državnog odvjetništva da se za taj slučaj zatraži medicinsko vještačenje nije želio dalje komentirati.

Prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Požegi od petka, 22. ožujka, u slučaju prometne nesreće Marijane Obradović, bez navođenja njezina imena, naloženo je zaustavljanje postupka, jer Državno odvjetništvo poduzima radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela.

U priopćenju stoji da je po zahtjevu policije, državno odvjetništvo 31. prosinca 2018. izdalo nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimilo je nalaz tog vještačenja s izvješćem policije, bez medicinske dokumentacije o ozljedama oštećenice. U izvješću policije stoji da se radi o lakim tjelesnim ozljedama, te o prekršaju.

Živi zid AFERE MINISTRICE ŽALAC Živi zid: U imovinsku karticu treba ulaziti i imovina uže obitelji

Nakon novinarskog upita, Državno odvjetništvo je  20. ožujka  zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće.

Nakon toga Državno odvjetništvo naložilo je medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka.

Video: Premijer Plenković o ministrici Žalac

Zlatko Dalić
Pljušte čestitke
Prepoznajete li ga? Danas slavi 54. rođendan, a Hrvatskoj je donio neizmjernu sreću
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • kezic:

    zašto stalno pišete kuma ministrice.ta osoba ima ime i prezime a nikakvi kumovi rođaci nemaju ništa s Tim pa nisu oni vozili. vi samo tražite gaženje osoba bez potrebe

  • Nikola_dm:

    pa kaj onda ak je kuma. nije radi toga izbačena nego zbog svoje gluposti...

  • Deleted user:

    Nisko, niže, najniže. I naslov i tekst iste kategorije. I jedno pitanje "autoru" što ima ministrica Gabrijela Žalac cijelom pričom?