Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ u vinkovcima

Plenković: Kukuriku se nije snašao u Europskoj uniji

Andrej Plenković
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
28.04.2014.
u 14:03

- Naša univerzalna poruka je - iz krize preko reformi do gospodarskog rasta i zapošljavanja. Ovdje u Vinkovcima smo dobili 48 posto glasova i imamo obvezu prema ovom dijelu Hrvatske.

Kukuriku koalicija je izigrala povjerenje i nisu se snašli u Europskoj uniji, o čemu govori lex-Perković i štošta drugog. Osim Nenada Mimice i Vesne Pusić, nitko iz sadašnje vlasti nije sudjelovao u pregovorima s EU pa se događa da ukidaju ili mijenjaju zakone koji su dogovoreni - kaže tako Andrej Plenković, nositelj liste Koalicije HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HDS i ZDS za predstojeće EU izbore, u Vinkovcima.

Ovdje su započeli kampanju za izbore 25. svibnja, a Plenković je istaknuo i kako dosadašnji HDZ-ovi eurozastupnici u 10 mjeseci nisu imali nijedan sastanak s Vladom niti s diplomacijom kao što to, kaže, rade drugi europarlamentarci bez obzira na to jesu li u vlasti ili oporbi u svojim zemljama.

- Nisu u stanju učiniti ništa novo, loše rade. Vlada jednostavno ne zna planirati financijske prihode ni rashode. Na našoj listi nema mamaca-kandidata koji, poput Mimice, Milana Kujundžića ili Mirele Holy, unaprijed govore kako neće, i ako pobijede, ići u Europski parlament - rekao je Plenković. Dodao je kako agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast jedna od najuspješnijih i najaktivnijh agencija koje rade projekte za povlačenje novca iz strukturnih fondova EU.

Komentara 39

LE
lea3010
14:50 28.04.2014.

Plenković je zasluženi nositelj liste HDZ-a i ekipe... A što se tiče SDPa i njihove koalicije, žali Bože riječi... Dobro da su pregovori bili završeni prije jer vjerujem da je njih nebi ni bili u europi jer su na dobrom putu bili i jesu da unište sve što se godinama radilo

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:53 28.04.2014.

Svaka čast kvalitetnim i sposobnim ljudima kao što je gospodin Plenković! Samo tako dalje!

MI
miljenkogracan
14:53 28.04.2014.

Plenković za razliku od Mimice i Holy ne vara birače - nositelj je liste i želi ići u europski parlament zastupati hrvatske interese. Žele li Mimica i Holy zastupat hrvatske interese u Parlamentu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije