Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TADA NISAM BIO NI ČLAN'

Plenković: Nema teoretske šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way!

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Marin Tironi/PIXSELL
13.11.2020.
u 16:06

Sadašnje vodstvo i članstvo ne može biti odgovorno za djela pojedinaca koji su u nekom trenutku bili u mogućnosti počiniti neko djelo, tvrdi premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je obišao riječku tvrtku Jadran–galenski laboratorij d.d. gdje se sastao i s predstavnicima Uprave te tvrtke, a tom je prigodom i komentirao presudu Ivi Sanderu i HDZ-u u slučaju Fimi Media.

"Dali smo priopćenje u kojem smo dali stav HDZ-a. Naši zakonski zastupnici i odvjetnici uložit će žalbu. Nema kolektivne odgovornosti, a nema ni odgovornosti vodstva stranke", rekao je Plenković i dodao:

"Sadašnje vodstvo i članstvo ne može biti odgovorno za djela pojedinaca koji su u nekom trenutku bili u mogućnosti počiniti neko djelo. Ja tada nisam bio ni član, a nitko od sadašnjeg vodstva nije ništa imao s tim", tvrdi.

Andrej Plenković naveo je kako je prije četiri godine izjavio da njegova Vlada i HDZ transformiraju Hrvatsku.

"Obnovili smo povjerenje, stavljamo u fokus zdravlje i gospodarski standard. Vlada se držala dogovora sa sindikatima i službama. Mislim da to pokazuje vjerodostojnost", smatra premijer.

Upitan osjeća li sram zbog presude, odgovorio je: "Nema teoretske šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way, Ovo je drugi HDZ. Putem zakonskih zastupnika uložit ćemo žalbu".

Potvrdio je kako će 18. listopada ići u Vukovar te dodao kako to nikada nije bilo upitno. 

Ključne riječi

Komentara 117

AB
abendblatt
17:22 13.11.2020.

Al se uskokodakali sljedbenici KPJ/ SDPa, istinske zlocinacke Partije, koja ima na dusi stotine tisuca ubijenih Hrvata zbog jedne zlocinacke ideologije Tita u kojeg se i danas zaklinju

NE
Neo001
16:58 13.11.2020.

Završite konačno i počnite već jednom sa brojnim levim kriminalci kao milanović, mesić, josipovič , kotromanović. čačić, sataraš, linić, vrhovnik i brojni drugi koji su pokrali milijarde. Najveći kriminalac svakako je bio račan sa svojo zločinačkom partijiom koji je zadužio državu za 14,5 milijardi eura i opljačkao za najmanje 200 milijardi.

PI
PINK
17:45 13.11.2020.

Odluka je nepravomična,sad će žalbe na rješenje i tako unedogled sve da dođe do zastare i da se skine s stranke etiketa lopovske stranake a joś više da ne moraju vratiti silne milione . to je u prijevodu Plenković rekao.Pojesti će riba žabu i nikom niš!To da se na njega to ne odnosi,malo morgen,s kim si takav si.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije