Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o raspuštanju Sabora

Benčić: 'Plenković je shvatio da će HDZ s vremenom zbog silnih afera biti u sve većem padu'

Zagreb: Sandra Benčić o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.03.2024.
u 18:48

Pa Plenković je još prije tjedan dana govorio - da zašto bi on sebi skraćivao mandat. I pritom se postavio na stražnje noge. Sve ovo sad još jednom potvrđuje da je njemu nebitno što kažu i traže građani ove zemlje, što kažu i traže zastupnici u Saboru. Njemu je važna samo kalkulacija, kaže Sandra Benčić

S 21. na 22. veljače saborska rasprava o oporbenom prijedlogu da se odmah proglasi raspuštanje Sabora te da se ide u raspisivanje parlamentarnih izbora trajala je čak 14 sati, od srijede u 15 sati do četvrtka u 5 sati ujutro. Onda se prošle srijede, 28. veljače, znači - prije pet dana, o tom oporbenom prijedlogu glasalo i tada je vladajuća većina glatko i brzinski taj prijedlog o trenutačnom raspuštanju Sabora - odbila. Da bi danas predsjednik Vlade Andrej Plenković, na konferenciji za medije nakon sjednice predsjedništva HDZ-a, objavio kako će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament te da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. ožujka, a da će sam datum održavanja parlamentarnih izbora odrediti predsjednik Zoran Milanović.

U nastavku je naveo i da će glavni tajnik stranke biti šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek bit će zadužena za kampanju, Vlatko Vuković za financije, Marko Milić za političko-medijsku komunikaciju, dok će glasnogovornik kampanje biti Zoltan Kabok. Potom je obznanio da će nositelji izbornih lista HDZ-a, počevši od one u prvoj izbornoj jedinici, biti on, Gordan Jandroković, Anđelko Stričak, Ivan Anušić, Marin Piletić, Davor Božinović, Tomo Medved, Oleg Butković, Ivan Malenica, Branko Bačić te Zvonko Milas.

Zagreb: Sandra Benčić o aktualnim temama
1/10

Odmah nakon ove vijesti nazvali smo saborsku zastupnicu i premijersku kandidatkinju stranke Možemo! Sandru Benčić kako bismo čuli njen komentar "vijesti dana" za koju je zaslužan premijer.

- Pa Plenković je još prije tjedan dana govorio - da zašto bi on sebi skraćivao mandat. I pritom se postavio na stražnje noge. Sve ovo sad još jednom potvrđuje da je njemu nebitno što kažu i traže građani ove zemlje, što kažu i traže zastupnici u Saboru. Njemu je važna samo kalkulacija. A kalkulacija mu je ovakva - shvatio je da što vrijeme dalje ide, to će HDZ zbog silnih afera biti u sve većem padu. I sad misli kako će nešto utržiti zbog efekta povećanja plaća, ali Plenković zaboravlja da je efekt koji pokazuje što su nam sve on i njegova stranka pokrali u godinama svog mandata daleko veći. No, ima još jedna dimenzija ove njegove današnje objave, a ona je zbilja sramotna. Naime, u 2024. godini za nositelje 11 izbornih lista Plenković i HDZ imenovali su 11 muškaraca. Apsolutno sve muškarce. I onda neka mi samo itko od njih spomene bilo kakvu borbu za ravnopravnost spolova. Neka se sakriju. HDZ je interesno povezana i korupcijski uvezana grupa sredovječnih muškaraca koja ovu zemlju i sve nas u njoj tretira kao svoj plijen. I tome treba stati na kraj. Tome treba reći - ne. I lijepo ih molim da krajem tjedna nikome ne čestitaju Dan žena pa ni svojim ženama jer su lijepo pokazali koliko drže do žena imenujući nositelje svojih stranačkih izbornih lista - kazala nam je Sandra Benčić pritom dodajući da su u Možemo! ipak zadovoljni jer se napokon ide na izbore.

POVEZANI ČLANCI:

- To je dobro jer je vrijeme da se ova HDZ-ova korupcijska hobotnica baci u ropotarnicu povijesti zato što ni građani ni cijela zemlja više ne mogu podnijeti da ih se ovako tretira - naglasila je Benčić.

Upitali smo se je dodatno utječe li ova današnja vijest na bilo koji način na planiranje i organizaciju novog najavljenog prosvjeda koji je lijeva oporba zakazala za 23. ožujka.

- Ostavit ćemo prostor za neku drugu taktiku. Kada doznamo kada se točno raspušta Sabor vidjet ćemo trebamo li zbog ranijeg datuma izbora nešto u taktici mijenjati. O tome ćemo već sutra razgovarati - kazala nam je Benčić.

VIDEO Plenković otkrio kada bi se mogli održati parlamentarni izbori

Komentara 10

SA
Satnik1111
22:19 04.03.2024.

Gdje su naši komentari?

AG
AgramerskiPurger
21:25 04.03.2024.

Bez obzira koliko je dugo studirala pravo ipak bi trebala znati da su svi nevini do pravomoćne sudske presude, a za sve ovo što taj nesposobni oporbeni šljama naziva aferama još nisu ni postupci pokrenuti niti kaznene prijave podnesene, tako da te njihove izmišljene hadezeove afere ni nisu afere, a jedna ozbiljna afera za RH je postojanje ovakve nevjerojatne nesposobne protuhrvatske oporbe !

VL
vladek370
22:58 04.03.2024.

Pa to če oporbi udovoljiti, kokodaću, ruše vladu, hoće izbore pod hitno i sad kada Plenki kinesko odluku njima opet nepaše. Tko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije