Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRBIN O HDZ-OVIM NOSITELJIMA LISTA

'Plenković je pobrojao 11 muževa HDZ-a, neki su poznati po tučnjavama u noćnim klubovima'

Zagreb: Predsjednik SDP-a Peđa Grbin obratio se javnosti nakon što je Plenković najavio okvirni datum izbora
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/4
04.03.2024.
u 18:37

Nakon objave predsjednika Vlade o raspuštanju Sabora nižu se reakcije oporbenih političara, a konferenciju za medije sazvao je šef SDP-a Peđa Grbin.

Premijer Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. ožujka te da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Nakon objave predsjednika Vlade nižu se reakcije oporbenih političara, a konferenciju za medije sazvao je šef SDP-a Peđa Grbin

"Plenković ni danas nije bio u stanju jasno odgovoriti na pitanje kada će biti raspuštanje Sabora, ali to na njegovu dušu", počeo je Grbin. "Bitno je da je prosvjed, koji smo organizirali zajedno s građanima, donio prvi korak, a to je da ćemo ići na izbore. Drugi korak mogu donijeti samo sami građani, a to je ono - dosta je. Dosta je korupcije, laži, raznih Turudića, nesposobnosti i HDZ-a. Ova zemlja zaslužuje bolje i to će dobiti nakon izbora, kad god oni bili. Hrvatska će krenuti u pravom smjeru i uspjeti napraviti ono što je važno", rekao je.

Zagreb: Predsjednik SDP-a Peđa Grbin obratio se javnosti nakon što je Plenković najavio okvirni datum izbora
1/10

Nakon toga je najavio što će SDP činiti ako dobije na izborima. "Prvo, to smo već rekli, razriješit ćemo Turudića i osigurati da se borba protiv korupcije u Hrvatskoj nastavi. Spriječit ćemo sukob s Europskom unijom kako bi se štitili Plenkovićevi poslušnici poput ministrice Nine Obuljen. Isto tako, provest ćemo naše programe, i za vrtiće, i za stanogradnju, i za mirovine, i za plaće. Najvažnije u ovom trenutku je da Hrvatska zaslužuje bolje, a nama je da to osiguramo", rekao je.

Poručio je da tajming pokazuje da su se u HDZ-u uplašili građana. "Shvatili su poruku da su građani bijesni, da očekuju promjenu i da će do nje doći. Da se razumijemo, naravno da ne mogu biti zadovoljan kada znam da će HDZ biti i još jedan dan na vlasti, ali ono što smo tražili, to se i realiziralo - idemo u izbore", rekao je. 

VEZANI ČLANCI:

Komentirao je i najavljene nositelje HDZ-ovih lista. "Plenković je pobrojao 11 muževa HDZ-a, od kojih su neki poznati po tučnjavama u noćnim klubovima. Mi smo koordinatore predstavili još u srpnju prošle godine, dakle to je kod nas davno poznato. Što se tiče samih lista, ovo je ipak stranka koja poštuje neki red. Glavni odbor ih mora utvrditi, ja nemam pravo sam reći tko će biti na listi. Kod nas ništa ne ovisi samo o jednom čovjeku", kazao je Grbin.

Dodao je da će SDP-ov izborni program biti predstavljen Odboru 16. ožujka. "Predstavit ćemo ono čime idemo na izbore, iako su brojni segmenti tog programa već poznati građanima", kazao je šef SDP-a, najavivši da će on najvjerojatnije nositi listu u 8. izbornoj jedinici, gdje je HDZ poslao ministra prometa Olega Butkovića.

GALERIJA Premijer objavio da će izbori biti prije izbora za EU parlament

Zagreb: Predsjednik SDP-a Peđa Grbin obratio se javnosti nakon što je Plenković najavio okvirni datum izbora
1/10

Osvrnuo se i na moguću koaliciju s Možemo. Potvrdio je da su počeli razgovori. "Ja sam prošlog tjedna dobio od Predsjedništva povjerenje da nastavim razgovore sa strankama. S Možemo ćemo razgovarati o koaliciji u pojedinim izbornim jedinicama. Dio će se dogoditi već sutra, a prejudicirati njihov ishod niti mogu niti hoću", rekao je.

Komentara 21

JR
Jr48
19:01 04.03.2024.

Peđa ovi izbori su i tvoj kraj ne veseli im se.

NE
Nenad54321
19:20 04.03.2024.

Što će bit nakon debakla SDP-a na izborima?Brzo novi unutarstranački izbori ! I Peđin kraj,,,!

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
19:02 04.03.2024.

Ima koji od muževa da je poznat po pjevanju Thompsonovih pjesama po birtijama ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije