Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA PREMIJEROVU IZJAVU

Domovinski pokret pozvao na izbore: 'Skupa možemo pobijediti klijentelističku neman koja uništava Hrvatsku'

Zagreb: Ivan Penava o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.03.2024.
u 18:24

Iz Domovinskog pokreta poručuju da su oni spremni za izbore. "Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni", poručili su.

Premijer Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. ožujka te da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Domovinski pokret reagirao je na tu najavu predsjednika Vlade, poručivši da su oni za izbore "bili spremni jučer, a spremni su i danas".

"Vladajući HDZ u posljednjim je mjesecima donio odluku o najvećem dosadašnjem povećanju plaća u državnim i javnim
službama u povijesti, a povećane su i mirovine. Ovo je povećanje omogućeno visokom inflacijom i visokim porezima koji su napunili državni proračun, a jedina mu je svrha kupovanje glasova. Ono što je uzeto kroz poreze i visoku inflaciju, sada se vraća natrag kako bi se kupila lojalnost biračko-klijentelističke mreže. I pred ove izbore, što je već ustaljena podmukla praksa, HDZ povlači poteze kojima želi privući glasove desnog spektra. Tri i pol godine Andrej Plenković kao 'suho zlato' čuva najodanijeg suradnika Milorada Pupovca, a sada se pred izbore pokušava dodvoriti desnim biračima računajući da svi ne pamte dulje od posljednje vremenske prognoze", piše u priopćenju Domovinskog pokreta.

GALERIJA Evo tko će biti nositelji HDZ-ovih lista na izborima

Zagreb: Ivan Penava o aktualnim temama
1/9

Dodaju da je Plenković odlučio izbore najaviti sada upravo zbog povišica koje su ranije najavljene. "Nakon mjeseci politikantskog kalkuliranja i dijeljenja novca šakom i kapom, HDZ je, uvjeren u kratkoročne efekte driješenja proračunske kese, obznanio okvir unutar kojega će biti održani izbori za Hrvatski sabor. Reći ćemo: konačno! Svaki novi dan s ovakvom klijentelističko-koruptivnom Vladom, koja financira tisak notornih velikosrpskih pamfleta, izgubljeno je vrijeme za Hrvatsku i budućnost hrvatske djece! Više od 400.000, a moguće i 500.000 iseljenih Hrvata posljednjih desetak godina, najjasnije od ičega svjedoče o rezultatima vladavine HDZ-a, ali ranije i SDP-a. Takvim politikama mora doći kraj jer dovode u pitanje opstanak hrvatskog naroda i hrvatske države", pišu iz DP-a.

Poručuju i da su oni spremni za izbore. "Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni. Sve koji su nezadovoljni dosadašnjim pogubnim politikama pozivamo da izađu na izbore za Hrvatski sabor i zaustave politike koje su Hrvatsku prema gotovo svim pokazateljima dovele na samo dno Europske unije. Zajednički možemo pobijediti klijentelističku i globalističku neman koja uništava hrvatsku državu. Ustani i ostani", zaključuju u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, u ponedjeljak su novinari premijera Plenkovića pitali i jesu li desne opcije potencijalni politički partneri HDZ-a nakon izbora. "Naši su partneri oni koji su sada s nama i koji dijele naše vrijednosti. Oni koji nas vrijeđaju i koji su se pokazali politički nezreli nisu naši partneri", rekao je. Na ponovni upit znači li to onda da nema koalicije s Domovinskim pokretom, kratko je rekao: "Pa zaključite vi sami." Što je sve Plenković govorio nakon sastanka predsjedništva HDZ-a, možete pročitati OVDJE.

 

Komentara 3

PV
prcko.vita
19:08 04.03.2024.

Za domovinu spremni, ajmo Ivane, povedi Hrvatski narod u bolju budućnost. Živio Domovinski pokret, živjela Hrvatska!

OP
Ocvali pupoljak
00:48 05.03.2024.

Svi ste vi isti, na žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije