Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o trgovini

Plenković: Iznenađen sam cijelom tom kampanjom koja traje proteklih nekoliko dana

Plenković stigao na Hvar povodom projekta izgradnje novog dijela parka posvećenom Hrvatskoj
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/7
10.08.2023.
u 21:24

Premijer je još jednom osudio huliganizam u Grčkoj i istaknuo da je bio u kontaktu s primjerom Kyriakosom Mitsotakisom. Ustvrdio je da su premijer i grčke institucije dobile dovoljno rano informacije o mogućnosti dolaska navijača koji su potencijalno mogli napraviti problem.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak na Hvaru da je Zakon o trgovini napravljen tako da prođe test ustavnosti te izrazio čuđenje kampanjom koja se protiv tog zakona vodi proteklih dana.

"Moram priznati da sam iznenađen cijelom tom kampanjom koja traje proteklih nekoliko dana", rekao je premijer, refeirajući se na odluku nekih gradova i općina da blagdan Velike Gospe proglase sajamskim danom. Ustvrdio je da to što su se poklopili Dan pobjede u subotu i potom nedjelja nigdje na obali nije predstavljalo problem jer su u nedjelju dućani diljem hrvatske obale i sedam županija bili otvoreni.

"Ta nekakva sada naknadna pamet da smo napravili što se tiče ovih koji proglašavaju sajamske dane, mogu. Na mnogim mjestima je Velika Gospa fešta pa onda možemo reći i da je sajamski dan. Ali s druge strane čuditi se gdje Njemačka, Austrija i mnoge druge zemlje godinama imaju neradne nedjelje, ne rade praznicima, ne vidim u čemu je problem", rekao je premijer.

Za Zakon o trgovini rekao je da je dobar, balansiran i donesen uz puno konzultacija i uz većinsku potporu radnika, posebice u trgovini te i uz dogovor sa sindikatima. Kazao je kako mu se čini da je taj zakon ovaj puta napravljen na način da će proći test ustavnosti.

Još je jednom osudio huliganizam u Grčkoj i istaknuo da je bio u kontaktu s primjerom Kyriakosom Mitsotakisom. Ustvrdio je da su premijer i grčke institucije dobile dovoljno rano informacije o mogućnosti dolaska navijača koji su potencijalno mogli napraviti problem.

"Oni su već smijenili šest ili sedam ljudi, dogodilo im se to da nisu pratili tu skupinu navijača kako je trebalo", rekao je premijer, dodavši da je svakodnevno na liniji s veleposlanikom Sunkom u Ateni koji je danas posjetio hrvatske državljane. "Svi su korektni u smislu tretmana grčke policije. Vidjet ćemo što će odlučiti sud", kazao je.

VIDEO Uhićeni nisu dobili odvjetnika

Plenković se na Hvaru sastao s gradonačelnikom Rikardom Novakom, gradonačelnikom Staroga Grada Antonijom Škarpom, načelnikom Općine Jelsa Nikšom Peronjom te načelnikom Općine Sućuraj Ivanom Slavićem.

Nakon sastanka je uručio Ugovore iz Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave Starom Gradu za projekt adaptacije prostora za pripremu hrane Dječjeg vrtića Sardelice, Hrvatskom vodovodu za projekt izgradnje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jelsa-Vrbovska i Stari Grad te Gradu Hvaru za projekt uređenja pomoćnih prostorija Sportsko-društvenog centra Tenis.

Podsjetio je da su u novoj financijskoj perspektivi osigurali 150 milijuna eura za otoke, a Splitsko-dalmatinska županija će dobiti 35 milijuna eura jer žele što bolji razvoj i povezivanje otoka sa kopnom i drugim otocima.

 

Komentara 23

BP
Besposlen pop
00:21 11.08.2023.

Kad bedaste Hrvate pitaju kako bi htjeli da im je država organizirana, oni složno odgovaraju kao npr. Njemačka ili barem Austrija. Kad se, kao tamo, uvede neradna nedjelja, a tamo se ni subotom popodne ne radi, onda vrište da jee to “naj gori” zakon!

Avatar Crni labud
Crni labud
06:57 11.08.2023.

Poziva se na Njemačku i njene zakone kad treba zabraniti rad nedjeljom. Kad se spomene porez na nekretnine ili crkveni porez Njemačka više nije bitna. Onda Hrvatska ima svoju logiku. Svi hrvatski zakoni su donešeni zbog podilaženja lobijima. A HDZZ je uvijek bila stranka interesnih lobija

Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:33 11.08.2023.

Sve male obiteljske trgovine,trebaju moći raditi koliko god žele.Naravno u zakonu to treba biti spretno upakirano,tako da to ne pobiju strani trgovački lanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije