Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOTIČNI VIKEND IZA NAS

ANKETA Redovi ispred trgovina i kruh na benzinskoj: Podržavate li zabranu rada nedjeljom?

Zagreb: U rijetkim trgovinama koje rade stvaraju se gužve
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
08.08.2023.
u 08:54

Novi zakon iskoristile su benzinske postaje pa su uz prodaju deterdženata za suđe i rublje te toaletnog papira ponudu obogatili kruhom i mlijekom

Prošlo je nešto više od mjesec dana otkad je na snagu stupio novi Zakon o trgovini koji je rad nedjeljama, blagdanima i praznicima ograničio na 16 radnih dana u godini. Iza nas je prvi vikend s dva neradna dana za trgovine nakon kojega smo doznali da kruh i mlijeko možemo kupiti na benzinskim postajama, a u pekari kavu za van. Iako su mnoge trgovine u nedjelju radile, brojni građani su vikend dočekali nespremni pa se u subotu ujutro posvuda tražio kruh za doručak i mlijeko za kavu. 

Novi zakon iskoristile su benzinske postaje pa su uz prodaju deterdženata za suđe i rublje te toaletnog papira ponudu obogatili kruhom i mlijekom. Ispred ono malo pekarnica koje su radile, čekalo se u dugačkim redovima. Bilo kako bilo, vikend je prošao, nije se javio nitko tko je ostao gladan jer trgovine nisu radile dok su mnogobrojne blagajnice napokon mogle uživati u slobodnoj suboti.

Nakon ovih mjesec dana, što mislite o zabrani rada nedjeljom, podržavate li je i smatrate da je treba ukinuti što prije. Svoje mišljenje recite nam u komentarima i odgovorom u anketi. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 19

BA
bacenheider
16:55 08.08.2023.

U Svicarskoj su u nedelju sve trgovine zatvorene i nece mi netko kazati da Svicarska nije turisticka zemlja.Svatko ko zeli moze do subote kupiti sve sto mu treba,a ako nije onda ima mogucnost ko u Svicarskoj da kupi na benzinskoj sto mu treba:meso,kruh,mlijeko,secer,sol,brasno,kavu,tjesteninu,sve sto trebas ali to kosta minimalno 30 posto vise nego u ducanima i svi zadovoljni i nitko nece trazit da trgovacki centri rade nedeljom.Zato restorani nedeljom imaju vece promete!

MA
Makbe
15:03 09.08.2023.

Itekako podržavam! Tako je i u ostalim državama EU. Pogledajte samo Beč koji ima nekoliko puta veću zaradu od turizma od nas, a nedjeljom trgovine ne rade. I subotom rade puno kraće nego druge dane u tjednu. Naučit ćemo se. Tako je bilo i u Jugi i nitko se nije bunio. Svježi kruh i tako nije zdrav, a može se lijepo i zamrznuti i odmrznuti po potrebi i super je. Ili si kupiti pekač i jesti zdravi kruh u kojem nema aditiva ni boja. Stop radu nedjeljom što se tiče trgovina.

EZ
ezer
10:08 08.08.2023.

Nedjeljom postoje samo dežurstva, nedjelja je slobodan dan u civiliziranom svijetu. Tko nije kupio šest dana u tjednu neka gladuje nedjeljom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije