Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZVALI PLENKOVIĆA

Markić: Primjer iz Švedske šaljemo premijeru – preodijevaju dječake u haljine

Željka Markić - U ime obitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
30.03.2018.
u 10:38

– Premijer Plenković neprekidno ponavlja da je ratifikacija Istanbulske konvencije dio nastavka politike HDZ-a što je izmišljotina, tvrdi Markić.

Predsjednica Udruge ''U ime obitelji'' Željka Markić na konferenciji za medije rekla je kako je premijer Andrej Plenković u Europskom parlamentu bio protiv toga da sve države članice EU ratificiraju Istanbulsku konvenciju.

– Premijer Plenković neprekidno ponavlja da je ratifikacija Istanbulske konvencije dio nastavka politike HDZ-a što je izmišljotina. Jer u lipnju 2015. glasao je protiv paragrafa 13 kojim se u Europskom parlamentu predložilo da strategija EU bude da konvenciju ratificiraju sve zemlje članice. Dakle, premijer je, kao i svi drugi zastupnici HDZ-a, u Europskom parlamentu glasao protiv toga da se kroz taj članak 13 potakne države da ratificiraju Konvenciju. A dogodilo se to da je samo godinu potom, kad je izabran za premijera, rekao da će je ratificirati – kazala je Markić te dodala:

– Drugi dokaz o Plenkovićevu izmišljanju jest sljedeći. Na upit udruge Vigilare u predizbornoj kampanji kako se postavlja prema rodnoj ideologiji i njezinu uvođenju u obrazovni sustav, odgovor je glasio da se HDZ protivi svakoj ideologiji pa i rodnoj. Treći je dokaz, čuli smo od potpredsjednice HDZ-a Ivane Maletić, da Konvencija nije bila dio programa HDZ-a upravo zbog koncepta roda odvojenog od spola. Ove tri činjenice dokazuju da premijer ne govori istinu o ovom važnom pitanju pa se pitamo o čemu onda još ne govori istinu.

Željka Markić - U ime obitelji
1/6

Luka Mlinarić iz Udruge ''U ime obitelji'' dodao je kako se vidi iz službenog zapisnika da je premijer u Europskom parlamentu prvotno glasao za navedeni paragraf, ali je iskoristio pravo da naknadno promijeni svoju namjeru. Kao i njegove kolege, Stier te Šuica i Maletić, namjeravao je biti i bio je protiv tog paragrafa 13.

Željka Markić kazala je kako će premijeru za Uskrs darovati izdanje New York Timesa.

– U ovoj raspravi u javnosti premijer i neki drugi dužnosnici govore kako nije istina da će rodna ideologija dovesti do toga da će se u obrazovni sustav uvesti različiti programi i načini odgoja djece, a o kojima nije postignuta suglasnost u hrvatskom društvu. Tvrde kako su to izmišljotine unatoč brojnim primjerima u drugim društvima. Stoga ćemo premijeru za Uskrs darovati izdanje New York Timesa od prošle nedjelje. Ono donosi članak o tome što djeca u Švedskoj uče u predškolskom obrazovanju, a premijer će moći vidjeti kako to izgleda u državi koja dugi niz godina provodi rodnu ideologiju, kako izgledaju rodno neutralni vrtići, preodijevanje djece – dječaka u haljine, djevojčice u uloge koji neki smatraju da njima odgovaraju, a onda ćemo valjda moći čuti od premijera da takva društva i postoje. Nakon toga moći ćemo razgovarati o tome želimo li to u našem društvu – kazala je predsjednica Udruge ''U ime obitelji'' te naglasila da će se zalagati protiv vođenja države tako da se nekome poručuje kako ne zna čitati.

– To mi je neprihvatljivo bez obzira na to vodi li državu HDZ ili SDP. Pratili ste naše aktivnosti, referendum o braku, aktivnosti oko promjene izbornog sustava... naslušali smo se priča da nas kontrolira HDZ, a potom se ispostavilo da nije tako. Mi se prema svima ponašamo jednako. Očekujemo da građanima omoguće iznošenje stavova i da se to uvažava – ustvrdila je.

Govoreći o dokumentu Vijeća Europe kojim se deklasificira Istanbulska konvencija, Markić je kazala sljedeće:

– Sramotan je način na koji se komunicira s javnošću. Tvrditi da će interpretativna izjava maknuti obaveze RH jednostavno nije istina. Taj dokument ima istu težinu kao i Vladina interpretativna izjava. 

Na opasku kako u predizbornom programu HDZ-a ipak postoji (na str. 93) ratifikacija Istanbulske konvencije, Markić je odgovorila:

– Ja vjerujem gospođi Maletić koja ja bila autor predizbornog programa.

Komentara 227

SF
Sv Franjo
11:31 30.03.2018.

Klepetan i Malena su primjer ljubavi i inteligencije a rodna glupologija je primjer neinteligencije koje bi se i ptice posramile.

DD
dobar.d
11:23 30.03.2018.

Primjer iz Amerike : ispod youtube videa Pushing Gender Ideology On Croatian People autor istog je prilozio dva linka na druga dva videa u kojima su prikazani nevjerojatni primjeri gender ludila poput zahtijevanja sluzbene pismene isprike od ucenika koji se usudio iznijeti misljenje da postoje samo dva roda ili primjera gdje se ucenicu strogo ukorava zbog upotrebe pojma MANKIND (covjecanstvo)...svakako pogledati...

DU
Deleted user
12:02 30.03.2018.

“Veliki crveni voda” je dvolican, lazljiv , narcisoidni oportunista koji ce prodati cijelu zemlju za vecu fotelju u EU. Nazalost svi su isti u HR politici ali valjda ce i ovaj narod napokon izaci na izbore i srusiti najvece stranke na sledecim izborima. ( osim ako nisu mazohisti i uzivaju u vlastitoj boli i propasti).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije