Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC

Plenković: Imamo sposobnost upravljanja na svim razinama

Obilježena obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/11
26.02.2020.
u 22:25

Posebno je pohvalio trud karlovačkih stranačkih kolega oko uređenja Doma HDZ-a

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u Karlovcu na obilježavanju 30 godina od osnivanja HDZ-a u Karlovcu i županiji, a svečanost, u sklopu koje je prikazan i film o osnivanju stranke i ratnim vremenima u županiji, održano je u Domu HDZ-a. Riječ je o staroj kući u karlovačkoj Zvjezdi koju je HDZ kupio, te ponovno izgradio kuću na tri etaže sa 260 kvadrata što je stranku stajalo tri milijuna kuna. Kako je na svečanosti rečeno, novac je sakupljen od stotinu donatora i članova stranke. U kući je niz prostorija od kojih svaka ima svoj naziv vezan uz neku lokaciju ili znamenitost u županiji, pa se tako prostor za mlade zove Otok ljubavi, ured predsjednika zove se Svetice, a konferencijska dvorana nosi ime sv. Josipa.

Trud karlovačkih stranačkih kolega oko uređenja Doma HDZ-a pohvalio je i Plenković, nazvavši ga jedinstvenim projektom. 

– Sve što radimo u tri desetljeća na dobrobit je hrvatskog naroda. Uz poštovanje prema svim drugim strankama, HDZ ima nezaobilaznu ulogu i valja na nju podsjećati i zbog mladih kolegica i kolega koji su rođeni kasnije, a priključili su se HDZ-u kroz koji žele artikulirati svoj politički stav i dati doprinost boljitku hrvatskog društva. Kada danas gledamo na odgovornosti koje su pred nama potrebno je prepoznali i jasno odredili prioritete, vidjeti koje su to teme koje hrvatski narod očekuje od političkih stranaka, a posebno od HDZ-a kao najsnažnije i najbrojnije političke stranke koja ima svoju Vladu, 12 župana, 50 posto gradova i općina, daleko javiše izabranih vijećnika diljem Hrvatske. Imamo, dakle, sposobnost upravljanja na svim razinama. Zato moramo jasno definirati program, odrediti prioritete i imati rješenja za ono što je pred nama. Kroz protekle smo četiri godine naznačili što je Hrvatskoj bitno, stavili smo četiri temeljne točke u fokus i svaku od njih realizirali – kazao je premijer u Karlovcu.

Kazao je da su osigurali stabilnu dnevno – političku situaciju, te posložili financije bez čega nema zdravog gospodarskog rasta, nema najvećeg broja zaposlenih od 1990-e, rapidnog smanjenja javnog duga, nema investicijsko – kreditnog rejtinga niti rasta plaća i u državnom i javnom sektoru.

- U mandatu ove Vlasti za 18,3 posto će narast će plaće u državnom i javnom sektor. U sektoru obrazovanja to će biti i 23,5 posto. Tako nešto se nikada ranije nije dogodilo. Od svega devet posto ugovorenih EU sredstava i jedan posto isplaćeni, došli smo u situaciju da danas imamo 87 posto ugoverenih EU sredstava i 32 posto isplaćenih. Velike smo strateške iskorake po pitanju zaštite od polava napravili u Karlovcu, kao i druge velike infrastrukturne projekte – dodao je A. Plenković i nabrojao ostale projekte njegove Vlade; od ulaganja u zapošljavanje, projekta zaželi, do angažmana za barnitelej i Zakona o nestalima. 

- Sve to pričam jer su pred nama izazovi izbora; parlamentarnih, ali i unutarstranačkih izbora. Zato je važno da svi vi razaberete koje su opcije u vama, koje su odgovornosti pred HDZ-om i koji je smjer koji stranka mora imati da bi odgovorno upravljala izazovima Hrvatske 2020. godine koji nisu isti kao 1990-e. Danas hrvatsko pitanje znači nastavak gospodarskog ratsa, demografsku politiku, hvatanje koraka sa četvrtom industrijskom revolucijom,  digitalnim društvom. Hrvatsko je pitanje bolje obrazovanje za naše mlade koje će omogućiti da smo spremni za tržište rada, jer lijeni i spori u prilagodbi bez specifičnih znanja neće uspjeti. Treba nam politika, vodstvo i smjer koji razumije taj kontekst, koji će znati oblikovati sustav u kojem ćemo školovati ljude koji će moći biti konkurentni na tržištu.

Treba nam vodstvo koje će nas pozicionirati na našoj platformi državotvorstva, domoljublja, narodnjaštva i demokršćanstva i univerzalnih humanističkih vrijednosti i biti u stanju zastupati naše interese u ovako izmijenjenom svijetu. Mi to sve imamo u članovima HDZ-a i od svih vas se očekuje doprinos. Sada je taj trenutak, važno je da o tome vodite računa i da i nakon izbora budemo okupljeni i jedinstveni i da ponovno dobijemo potporu birača. Povjerenje koje smo dobili je iznad svega, motiv i razlog da budemo aktivni i predani i da nakon četiri godine možemo pokazati naša postignuća i obećanja, te plan za budućnost. Samo tako možemo imati povjerenje hrvatskog naroda i ubuduće – poručio je predsjednik HDZ-a u Karlovcu.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
11:26 27.02.2020.

Svi silni napredci koje nabraja Premijer, ne govore ništa o sve većem nazadovanju pravne države i onog što je utvrdila i EU; korupcija, posebno na lokalnim razinama (gradovi, općine), neučinkovito i korumpirano pravosuđe (sudski postupci po 25 i više godina - što je nepoznanica u civiliziranim i uređenim društvima). Što ljudima znači napredak digitalnog društva, kada je pravosuđe, uprava, zdravstvo - loše, prezaduženo, ne učinkovito, nekima nedostupno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije